Canon: Ετοιμάζει αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων για μηχανές και φακούς;

Μία νέα πατέντα που εντόπισε η ιστοσελίδα Northlight Images δείχνει ότι το μέλλον του φωτογραφικού εξοπλισμού μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό.
Στην πατέντα που κατατάθηκε στις Η.Π.Α., περιγράφεται η ύπαρξη αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων σε φωτογραφικές μηχανές και φακούς της Canon, όπως έχουμε αυτή τη στιγμή σε μερικά από τα κορυφαία smartphones και tablets.
H ύπαρξη του αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην πατέντα της Canon αφορά τόσο την ύπαρξη χαρακτηριστικού ασφαλείας για κλείδωμα μηχανής και φακού για χρήση από συγκεκριμένο χρήστη όσο και την χρήση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων για τον χειρισμό της μηχανής.
Συγκεκριμένα θα είναι δυνατόν μέσω των δαχτυλικών αποτυπωμάτων, για κάθε δάχτυλο να ενεργοποιείται και ο χειρισμός μίας συγκεκριμένης λειτουργίας, όπως η χρήση του συστήματος αυτόματης εστίασης ή του σταθεροποιητή.
Επιπλέον θα είναι δυνατόν η μηχανή να έχει παραμετροποιηθεί για διαφορετικούς χρήστες, με τις λειτουργίες για τον κάθε ένα να ενεργοποιούνται με την αναγνώριση του δαχτυλικού τους αποτυπώματος.
Η συγκεκριμένη λειτουργία φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και μένει να δούμε αν και πότε θα την δούμε σε κάποιο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας.