Έρχεται Full Frame mirrorless μηχανή από την Canon με ανάλυση 50 megapixels;


Έρχεται Full Frame mirrorless μηχανή από την Canon με ανάλυση 50 megapixels;

Βάση πηγών του pttlgr και συζητήσεων που είχαμε στην Photokina η Canon σκοπεύει να αλλάξει τα πράγματα στον mirrorless χώρο και να μας δώσει κάτι αντάξιο του ονόματος της.
Με τις Fujifilm, Sony, Panasonic και Olympus να έχουν πολύ δυνατές mirrorless στο οπλοστάσιο τους η Canon φαίνεται ότι πρέπει σύντομα να ανακοινώσει κάτι πολύ δυνατό για να μπορέσουμε να πούμε ότι αποφάσισε να σοβαρευτεί στον χώρο των mirrorless.

Σύμφωνα λοιπόν με φήμες που ήδη ανακυκλώνονται στο internet μέσα στο 2015 η Canon ενδέχεται να μας παρουσιάσει μία νέα mirrorless μηχανή με Full Frame αισθητήρα, ίσως ανάλυσης (καθίστε μην πέσετε) 50 megapixels.
Βέβαια αν η Canon θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια της Sony, η οποία με την σειρά των Full Frame mirrorless A φαίνεται να έχει ξεχωρίσει, θα πρέπει να ετοιμάσει κάτι εξαιρετικό και για να γίνει αυτό θα πρέπει να μας “δώσει” και ανάλογους φακούς.

Όσοι χρησιμοποιούμε mirrorless μηχανές γνωρίζουμε ότι ένα mirrorless σώμα, όσο καλό και να είναι, θέλει τους ανάλογους φακούς. Ο συνδυασμός μικρής mirroless μηχανής με φακούς που προορίζονται για DSLR μηχανές δεν αποδίδει, αφού εκμηδενίζει το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους και βάρους ενός mirroless συστήματος. Για αυτό άλλωστε και το σύστημα X της Fujifilm αυτή την στιγμή συγκεντρώνει εξαιρετικά σχόλια από την πλειοψηφία των φωτογράφων ανά τον κόσμο.

Μένει να δούμε αν τελικά θα δούμε μία “δυνατή” mirrorless μηχανή από την Canon και αν ναι, τι είδους αισθητήρα θα φοράει; Full Frame ή APS-C;

Επιπλέον να αναφέρουμε ότι μέσα στο 2015 η Canon σκοπεύει να μας δώσει και μία compact φωτογραφική μηχανή στην σειρά Powershot, με μεγάλο αισθητήρα, με σκοπό να ανταγωνιστεί τις premium compact μηχανές που υπάρχουν από Fujifilm, Nikon, Sony και Panasonic.

Υπομονή λοιπόν και μείνετε συντονισμένοι στο pttlgr για οτιδήποτε νεότερο έχουμε από το μέτωπο της Canon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!