Canon, έρχεται μία mirrorless μηχανή που θα μας αρέσει


Canon, έρχεται μία mirrorless μηχανή που θα μας αρέσει

H συνέντευξη που έγινε στα πλαίσια του Canon Expo 2015 show της Νέας Υόρκης έχει πολλά στοιχεία που ενδιαφέρουν όσους ασχολούνται με τον κόσμο της εικόνας και της φωτογραφίας.

Το πρώτο σημαντικό που διαβάζουμε είναι ότι η στροφή της προσοχής της ιαπωνικής εταιρείας στον ιατρικό τομέα είχε αντίκτυπο στον τομέα ανάπτυξης των φωτογραφικών μηχανών, αφού πόροι κατευθύνθηκαν προς την εξέλιξη ιατρικών μηχανημάτων, με αποτέλεσμα το RnD που αφορά της μηχανές να χάσει μικρό μέρος της υποστήριξης που είχε.

Το δεύτερο σημαντικό που μαθαίνουμε είναι ότι η Canon κατασκευάζει μόνη της τους αισθητήρες σε όλες τις DSLR μηχανές της, ενώ στον τομέα των compact μηχανών συνεργάζεται και με άλλους κατασκευαστές αισθητήρων (ο δημοσιογράφος αναφέρει τη Sony, αλλά ο κ.Masaya Maeda δεν αναφέρει το όνομα κάποιας εταιρείας).

Τρίτο και πιο σημαντικό είναι ότι η Canon ετοιμάζει μία νέα mirrorless μηχανή στη σειρά EOS-M, μία μηχανή που θα μας αρέσει, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι αρκετά εξελιγμένη και θα απευθύνεται στους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες και ελπίζουμε και στους επαγγελματίες.

Επιπλέον θα έχουμε την ανακοίνωση νέων EF-S φακών για μηχανές με APS-C αισθητήρα, αλλά και για τη mirrorless σειρά EF-M.

Όσο αφορά το νέο σύστημα αυτόματης εστίασης της Canon, Dual Pixel CMOS AF, που βρίσκουμε στα επαγγελματικά της μοντέλα και τη δυνατότητα λήψης 4K video, αυτά τα δύο στοιχεία θα αργήσουν να εμφανιστούν σε πιο φθηνά EOS μοντέλα της εταιρείας, λόγω του κόστους κατασκευής τους.

Τέλος όπως αναφέρει ο κ.Masaya Maeda η λήψη 8K video είναι ακόμα μακριά και δεν θα την δούμε σύντομα, ακόμα και σε videocameras της εταιρείας.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη του κ.Masaya Maeda εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!