Τουρίστες έπεσαν από γόνδολα στη Βενετία επειδή έβγαζαν selfie!

Κινέζοι τουρίστες στη Βενετία αναποδογύρισαν τη γόνδολα στην οποία επέβαιναν επειδή έβγαζαν συνεχώς selfies.
Το πάθημα γίνεται μάθημα! Πώς να σχολιάσουμε τη συγκεκριμένη είδηση; Ένα γκρουπ τουριστών από την Κίνα κατέληξε να πέφτει μέσα στα παγωμένα νερά ενός καναλιού της Βενετίας, όταν η γόνδολα στην οποία επέβαιναν αναποδογύρισε. Και ξέρετε γιατί αναποδογύρισε; Γιατί ο υπεύθυνος χειριστής της γόνδολας (η αλλιώς “γονδολιέρης”) είχε αναφέρει ρητά στους τουρίστες ότι πρέπει να μένουν ακίνητοι και ήρεμοι επάνω στη γόνδολα κατά τη διάρκεια της βόλτας τους. Εκείνοι επέλεξαν να κάνουν τα δικά τους και να μετακινούνται συνεχώς κατά μήκος της βάρκας σε μια προσπάθεια να βγάλουν τις καλύτερες selfies και το έκαναν ασταμάτητα.

Μέχρι που συνέβη το μοιραίο και αναποδογύρισε η γόνδολα. Εκτός από τους τουρίστες έπεσε μέσα και ο γονδολιέρης ο οποίος εκείνη τη στιγμή επιχειρούσε μια δύσκολη μανούβρα κάτω από γέφυρα κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με τους τουρίστες να μη συμμορφώνονται με τις οδηγίες του. Η συμπεριφορά τους είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η ισορροπία της γόνδολας και οι να καταλήξουν όλοι στο νερό. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Να αναφέρουμε ότι το 2020, η ένωση γονδολιέρηδων της Βενετίας μείωσε τη χωρητικότητα στις βάρκες τους, εξαιτίας των “υπέρβαρων” τουριστών. Το όριο στις γόνδολες τύπου da nolo μειώθηκε από 6 σε 5 άτομα, ενώ στις γόνδολες τύπου da parada που χρησιμοποιούνται κυρίως για να διασχίσουν το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας ο αριθμός μειώθηκε από 14 σε 12. Νωρίτερα φέτος, η Βενετία ανακοίνωσε επίσης ένα πειραματικό σχέδιο που προβλέπει ένα “τέλος εισόδου” (χρέωση) για ημερήσιους ταξιδιώτες (από το επόμενο έτος) προκειμένου να προσπαθήσει να διαχειριστεί τη μεγάλη ροή των τουριστών στα ιστορικά κανάλια της. Πιο συγκεκριμένα, από τις 16 Ιανουαρίου, οι τουρίστες θα χρεώνονται με εισιτήριο 5 ευρώ για ημερήσιες επισκέψεις στην πόλη.
Τα σχόλια δικά σας!
Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα










