Νέα Canon PowerShot G1 X Mark III με αισθητήρα APS-C και σύστημα εστίασης DP


Νέα Canon PowerShot G1 X Mark III με αισθητήρα APS-C και σύστημα εστίασης DP

Όπως αναμέναμε η Canon ανακοίνωσε την νέα premium compact ψηφιακή της μηχανή, Canon PowerShot G1 X Mark III.

Η Canon PowerShot G1 X Mark III έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που βρίσκουμε στις DSLR μηχανές της εταιρείας και η μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι ότι διαθέτει αισθητήρα APS-C, ανάλυσης 24 megapixels (σε σχέση με τον αισθητήρα 1.5″, ανάλυσης 12.8 megapixels της προηγούμενης έκδοσης). Εκτός αυτού του χαρακτηριστικού η νέα μηχανή έχει τον νέο επεξεργαστή DiGic 7 και διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS, 49 σημείων. Επιπλέον η νέα μηχανή καταγράφει Full HD στα 60p (στην τιμή που έχει θα περιμέναμε video σε ανάλυση 4Κ).

O φακός της Canon PowerShot G1 X Mark III έχασε σε zoom και φωτεινότητα καθώς είναι πλέον 24 – 72mm (σε φορμά 35mm) με f/2.8 – f/5.6, σε σχέση με τον 24-120mm με μέγιστη φωτεινότητα f/2.0 – f/3.9 του προηγούμενου μοντέλου. Ευτυχώς η μηχανή διατήρησε τον σταθεροποιητή IS, ο οποίος αποδίδει 4 stops.

Το ISO της πιο δυνατής compact μηχανής της ιαπωνικής εταιρείας ρυθμίζεται από 100 μέχρι 25.600 και η μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων πιάνει τα 7 καρέ το δευτερόλεπτο με το AF σε λειτουργία και 9 καρέ το δευτερόλεπτο με σταθερή εστίαση, ενώ έχει τη δυνατότητα λήψης RAW αρχείων σε 14bit.

Μία άλλη σημαντική βελτίωση για τη νέα Canon Powershot G1 X είναι ότι έχει ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο με ανάλυση 2.360.000 dots. Ακόμα η οθόνη είναι πλέον αφής, μεγέθους 3″ και ανάλυσης 1.040.000 dots και αλλάζει θέση, βγαίνοντας στο πλάι με δυνατότητα περιστροφής.

Όλα τα παραπάνω στο ανθεκτικό σε σκόνη και υγρασία σώμα της νέας μηχανής, η οποία ζυγίζει 399 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 11.5×7.79×5.14 εκατοστά (πιο μικρή και ελαφριά από το προηγούμενο μοντέλο).

Τέλος διαθέτει WiFi με NFC και Bluetooth για εύκολη και γρήγορη σύνδεση σε smartphones και tablets και αυτονομία της μπαταρίας στις μόλις 200 λήψεις (από 240 που ήταν στην δεύτερη έκδοση).

H Canon PowerShot G1 X Mark III αναμένεται τον Νοέμβριο, στην τιμή των 1300 δολαρίων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος μηχανής Compact
Αισθητήρας-Επεξεργαστής
Τεχνολογία αισθητήρα CMOS
Μέγεθος αισθητήρα APS-C (22.3 x 14.9 mm)
Ανάλυση αισθητήρα 24 megapixels
Επεξεργαστής Digic 7
ISO 100-25.600
Manual ρυθμίσεις Ναι (P, S, A, M)
Υποστήριξη RAW Ναι
Σταθεροποιητής Ναι, οπτικός IS
Φακός
Εστιακό μήκος 24-72 mm
Οπτικό zoom 3x
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8-f/5.6
Οφθαλμοσκόπιο-Οθόνη
Οφθαλμοσκόπιο Ναι, ηλεκτρονικό
Ανάλυση Οφθαλμοσκοπίου 2.360.000 dots
Μέγεθος οθόνης 3″
Οθόνη αφής Ναι
Δυνατότητα αλλαγής θέσης της οθόνης Ναι
Ανάλυση οθόνης 1.040.000 dots
Flash
Τύπος Flash Ενσωματωμένο
Λήψη video
Format αρχείου MPEG-4, H.264
Ανάλυση 1080/60p
Μικρόφωνο Stereo
Ηχείο Mono
Συνδεσιμότητα
USB USB 2
HDMI Ναι
WiFi Ναι
NFC Ναι
Bluetooth Ναι
Άλλα στοιχεία
Τύπος κάρτας μνήμης SD/SDHC/SDXC
Τύπος μπαταρίας Λιθίου, NB-13L
Αυτονομία μπαταρίας 200 φωτογραφίες
GPS Όχι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 399 γραμμάρια
Διαστάσεις (ΠxYxB) 11.5×7.79×5.14 εκατοστά

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Canon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Μάλλον κάποιο λάθος έχεις κάνει, Βάιε.
    Το προηγούμενο μοντέλλο ήταν αρκετά βαρύτερο. Αυτό το χαρακτηριστικό άλλωστε το διαφημίζει και η εταιρεία ως θετικό της νέας μηχανής.

  • #
    1

    Και επιπλέον είναι πιο μικρή σε διαστάσεις.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!