Βιντεογράφος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιντεοσκόπηση “φάρσας” γνωστού YouTuber!

Ο βιντεογράφος του YouTuber Vitaly Zdorovetskiy αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες επειδή βιντεοσκοπούσε τις φάρσες του.

Μιλάμε για τα λεγόμενα “pranks” ή αλλιώς φάρσες του γνωστού YouTuber Vitaly Zdorovetskiy ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 24 χρόνων στις Φιλιππίνες. Ο ρωσοαμερικανός YouTuber ασχολείται με φάρσες, stunts (παράτολμες ή επικίνδυνες πράξεις) και έχει συγκεντρώσει πάνω από 10,4 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του. Έχει κοινοποιήσει βίντεο να σκαρφαλώνει στη γνωστή πινακίδα του Χόλιγουντ αλλά και σε περιοχές όπως οι πυραμίδες της Γκίζας, αλλά και διάφορα άλλα prank βίντεο.

Ωστόσο, μέσα στον Απρίλη ο Vitaly συνελήφθη στο Bonifacio Global City στις Φιλιππίνες για ένα βίντεο τύπου φάρσας (prank) που μετέδωσε ζωντανά για το οποίο κατηγορείται ότι παρενοχλούσε τον κόσμο στους δρόμους αλλά και για άλλες ακατάλληλες ή παράνομες ενέργειες. Μερικά παραδείγματα είναι τα εξής:

  • Βιντεοσκόπηση χωρίς συναίνεση.
  • Βιντεοσκόπηση στο Bonifacio Global City χωρίς άδεια.
  • Απόπειρα να φιλήσει και να αρπάξει έναν φύλακα προσπαθώντας να του πάρει το όπλο του.
  • Χλευασμός προς φρουρούς ασφαλείας.

Οι αρχές των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν ότι ο Vitaly δε θα απελαθεί και πρόκειται να αντιμετωπίσει κατηγορίες εκεί. Ο 33χρονος YouTuber όμως προκειμένου να τα κοινοποιήσει όλα αυτά κάποιος έπρεπε να τον βιντεοσκοπήσει. Ο βιντεογράφος του ονομάζεται Christopher Dantes και αντιμετωπίζει επίσης ποινικές διώξεις για τον κομβικό ρόλο του στο περιεχόμενο του YouTuber. Η Εθνική Αστυνομία των Φιλιππίνων (PNP) είπε ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του. Η υφυπουργός Επικοινωνίας του Προεδρικού Γραφείου και Υπεύθυνη Τύπου του Παλατιού Malacañang Claire Castro δήλωσε το εξής:

Ο βιντεογράφος Christopher Dantes κατηγορήθηκε για εμπλοκή στο άσεμνο περιεχόμενο και παραβίασε τις διατάξεις RA 10175 και RA 9995 και τον νόμο Anti-Photo and Video Voyeurism Act (παράνομη λήψη σε περιοχές που απαγορεύεται και παρενόχληση).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βιντεογράφος θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε αυτές τις κατηγορίες. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Bongbong Marcos πάντως καταδίκασε τις ενέργειες του YouTuber που παρενοχλούν και προσβάλλουν τους Φιλιππινέζους δηλώνοντας ότι δε θα ανεχτεί την κακοποίηση που πλασάρεται ως ψυχαγωγία.


Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα

Luminar - Λογισμικό Επεξεργασίας φωτογραφιών

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

Σπανουδάκης Γιώργος

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!