Η Canon εξηγεί πως εστιάζουμε manual στην περίπτωση των νέων STM φακών της


Η Canon εξηγεί πως εστιάζουμε manual στην περίπτωση των νέων STM φακών της

Επιπλέον διαθέτουν ένα νέο σύστημα για manual εστίαση,το οποίο τροφοδοτείται ηλεκτρονικά.

Η Canon στο παρακάτω video μας εξηγεί πως να εστιάσουμε manual με ένα STM φακό. Το video είναι πολύ σημαντικό γιατί μέχρι τώρα οι φακοί μπορούσαν να εστιάσουν manual και με απενεργοποιημένη την μηχανή και ίσως οι παλαιότεροι χρήστες νομίζουν ότι ο νέος STM φακός τους έχει κάποιο πρόβλημα.

Όπως θα ακούσετε μόνο η αλλαγή της εστίασης στην λειτουργία manual δεν φτάνει. Η μηχανή θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να εστιάσει ο φακός χειροκίνητα, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και όταν η μηχανή είναι σε κατάσταση αναμονής (sleep mode) δεν μπορείτε να εστιάσετε χειροκίνητα.

Επιπλέον όταν η μηχανή λειτουργεί στην αυτόματη εστίαση, μπορείτε να εστιάσετε χειροκίνητα υπό προϋποθέσεις:
– στην λειτουργία One-Shot AF αν έχετε κλειδώσει την εστίαση στο θέμα σας και κρατάτε το κουμπί της λήψης πατημένο μέχρι την μέση
– και στην λειτουργία AI Servo AF αν έχετε ρυθμίσει την μηχανή να εστιάζει με το πίσω κουμπί αυτόματης εστίασης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Canon Lenses Lenses
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!