Canon: χρήσιμες συμβουλές για νυχτερινή φωτογράφιση


Canon: χρήσιμες συμβουλές για νυχτερινή φωτογράφιση

Η Canon μας δείχνει πώς θα κατακτήσουμε τη νυχτερινή φωτογράφιση μέσα από φωτογραφίες-παραδείγματα. Αναφέρει πως υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που χρειαζόμαστε για την νυχτερινή φωτογράφιση: Την σταθερότητα της μηχανής μας, τις σωστές ρυθμίσεις της μηχανής μας καθώς και καλής ποιότητας φακούς.

Όσο αφορά τις ρυθμίσεις, προτείνει να χρησιμοποιούμε πάντα το χαμηλότερο δυνατό ISO και χειροκίνητη εστίαση. Για τους φακούς, προτείνει να δουλεύουμε με prime φακούς ή καλούς zoom φακούς.

Στην πρώτη φωτογραφία-παράδειγμα, ο φωτογράφος της Canon ρυθμίζει τη μηχανή στο 100 ISO, F5.6 και ταχύτητα κλείστρου 8 δευτερόλεπτα, για να δώσει έμφαση στον μελαγχολικό ουρανό και στη δεύτερη φωτογραφία, βάζει υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου για να δώσει έμφαση στα φώτα της πόλης.

Στην τρίτη και στην τέταρτη φωτογραφία-παράδειγμα, παίζει με το White Balance και μας δείχνει τι διαφορετικές αποχρώσεις μπορεί να πετύχει στη κάθε φωτογραφία.

Στην πέμπτη φωτογραφία-παράδειγμα, βγάζει κίνηση στο δρόμο με long exposure. Με επιλεγμένη την λειτουργία προτεραιότητας κλείστρου, ρυθμίζει το κλείστρο στα 4 δευτερόλεπτα, 200 ISO και F14.

Στην τελευταία φωτογραφία-παράδειγμα με την βοήθεια ενός εξωτερικού φλας και επιλεγμένη τη λειτουργία Manual, ρυθμίζει τη μηχανή στο 100 ISO, ταχύτητα κλείστρου 2 δευτερόλεπτα και F11, πετυχαίνοντας έτσι να βγάλει ένα πορτραίτο και την κίνηση των αυτοκινήτων στο φόντο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon tutorials
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!