Μια νέα πατέντα της Canon αποκαλύπτει ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μία εναλλακτική για το κλασσικό κουμπί λήψης που έχουμε στις κάμερες μας.
H πατέντα, η οποία κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αποκαλύπτει μία κάμερα που δεν έχει κουμπί λήψης αλλά ένα touchpad.
Το touchpad (παρόμοιο με αυτό που έχουμε στα laptop μας) φαίνεται ότι αναγνωρίζει την κίνηση του δαχτύλου και την πίεση που δέχεται, ώστε να προσφέρει διαφορετικές λειτουργίες.
Μία από τις λειτουργίες θα μπορούσε να είναι η μετακίνηση του σημείου εστίασης, ενώ το μισό πάτημα και το ολόκληρο πάτημα για την εστίαση και την λήψη αντίστοιχα θα μπορούσε να επιτευχθεί με το μέγεθος της πίεσης που ασκεί το δάχτυλο.

Η χρήση touchpad θα μπορέσει να βγάλει από την μέση το παραδοσιακό κουμπί λήψης, γλυτώνοντας τον σχεδιασμό των καμερών από ένα έξτρα μηχανισμό και προσφέροντας πιο καλή αδιαβροχοποίηση.
Από την άλλη όμως τι θα γίνεται όταν πρέπει να χρησιμοποιήσεις την κάμερα με χοντρά γάντια;
Η τελευταία καινοτομία που είδαμε από την Canon με τεχνολογία αφής ήταν η Multi-Function μπάρα στην Canon EOS R, την οποία όμως δεν είδαμε στα νεώτερα μοντέλα.
Δες την εβδομαδιαία μας φωτογραφική εκπομπή Angle of View στο YouTube ή άκουσε την ως Podcast σε Spotify, Google ή Apple!
Πριν φύγετε δείτε
- Fujifilm XF400mmF4.5: Ο υπερτηλεφακός που φέρνει τα πάντα πιο κοντά
- Πέθανε ο Jean-François Leroy, ο άνθρωπος πίσω από το Visa pour l’Image
- FUJINON UA94x8.7BESM: Το 94x zoom έρχεται τον Οκτώβριο
- Ο Ali G επέστρεψε — αλλά οι αίθουσες δέχονται ήδη πίεση
- Coyote vs. Acme: Η ακυρωμένη ταινία επέστρεψε και άνοιξε στο Νο2
- Ο Lando Norris είπε «f/2.8» και άναψε φωτογραφική συζήτηση











