Η Canon παρουσιάζει τις επαγγελματικές βιντεοκάμερες Canon XA35 και Canon XA30


Η Canon παρουσιάζει τις επαγγελματικές βιντεοκάμερες Canon XA35 και Canon XA30

Πρόκειται για τις Canon XA35 και XA30, δύο Full HD 1080 videocameras, οι οποίες απευθύνονται σε επαγγελματίες που θέλουν μία φορητή και οικονομική λύση.

Οι Canon XA35 και Canon XA30 έχουν αισθητήρα HD CMOS Pro, ο οποίος προσφέρει υψηλότερη ευαισθησία και βελτιωμένες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και επεξεργαστή DIGIC DV 4, ενώ προσφέρουν τις νέες λειτουργίες Wide Dynamic Range (DR) και προτεραιότητας καμένων “Highlight Priority”.

Ο φακός τους αποδίδει 20x zoom, ξεκινώντας από τα 26.8mm, ενώ είναι εξοπλισμένες και με σταθεροποιητή 5 αξόνων. Διαθέτουν οθόνη αφής 3.5″ και ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο ανάλυσης 1.560.000 dots.

Καταγράφουν video σε Full HD AVCHD (28Mbps) ή MP4 (35Mbps), ταυτόχρονα σε 2 SD κάρτες μνήμης.

Και οι δύο videocameras έχουν ενσωματωμένο WiFi και είναι συμβατές με τη μονάδα GPS της Canon, Canon GP-E2 GPS.

H διαφορά τους είναι ότι η Canon XA35 έχει θύρα HD/SD-SDI για τη σύνδεση με άλλο εξοπλισμό και ζωντανή μετάδοση σε ασυμπίεστο video υψηλής ανάλυσης.

H Canon XA35 έχει τιμή στα 2.500 δολάρια και η Canon XA30 τιμή στα 2.000 δολάρια.

Η Canon παρουσιάζει τις βιντεοκάμερες XA35 και XA30, δύο φορητά μοντέλα με εξαιρετικές οπτικές επιδόσεις

Η Canon ανακοίνωσε σήμερα την προσθήκη δύο νέων φορητών βιντεοκαμερών στη σειρά X, τα μοντέλα XA35 και XA30. Σχεδιασμένα για επαγγελματίες και ενθουσιώδεις ερασιτέχνες, αυτά τα ιδιαίτερα compact και ελαφριά μοντέλα διαθέτουν έναν νέο αισθητήρα HD CMOS Pro, ο οποίος προσφέρει υψηλότερη ευαισθησία και βελτιωμένες επιδόσεις σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού. Και οι δύο κάμερες διαθέτουν ρυθμίσεις Ευρείας δυναμικής περιοχής και Προτεραιότητας φωτεινών τόνων, γεγονός το οποίο τις καθιστά κατάλληλες για κάθε χρήση, από ειδήσεις και ντοκιμαντέρ έως γάμους και εταιρικά φιλμ.

Άριστη ποιότητα εικόνας και κορυφαίες επιδόσεις επεξεργασίας βίντεο

Αξιοποιώντας την πλούσια κληρονομιά της Canon στους τομείς των οπτικών και των προηγμένων τεχνολογιών, ο νέας σχεδίασης αισθητήρας HD CMOS Pro, τύπου 1/2,84 και ανάλυσης 2,91 Megapixel, επιτυγχάνει βελτιωμένη ευαισθησία και καλύτερο λόγο σήματος προς θόρυβο. Ως αποτέλεσμα, οι εικόνες είναι καθαρές και διαυγείς, ακόμη και σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό. Οι δυνατότητες λήψης σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού ενισχύονται ακόμη περισσότερο από τις βελτιωμένες επιδόσεις στο υπέρυθρο φάσμα – ιδανικό χαρακτηριστικό για χρήστες που βιντεοσκοπούν νυκτόβια άγρια ζώα ή για νυχτερινά ντοκιμαντέρ.

Ο ευρυγώνιος φακός ζουμ 20x προσφέρει εύρος εστιακών αποστάσεων 26,8–576mm (ισοδύναμο με 35mm) και ενσωματώνει το έξυπνο Σύστημα οπτικής σταθεροποίησης 5 αξόνων της Canon με λειτουργία Δυναμικής σταθεροποίησης. Ο φακός διαθέτει επίσης διάφραγμα 8 λεπίδων με κυκλικό άνοιγμα για καλύτερο ‘bokeh’.

Οι XA35 και XA30 διαθέτουν δύο νέες ρυθμίσεις: Ευρεία δυναμική περιοχή (Wide DR) και Προτεραιότητα φωτεινών τόνων (Highlight Priority). Σε κατάσταση Ευρείας δυναμικής περιοχής, οι κάμερες μπορούν να επιτύχουν δυναμική περιοχή 600%, με αποτέλεσμα την καταγραφή φωτεινών εικόνων με υψηλή αντίθεση και λεπτομέρεια τόσο στις φωτεινές όσο και στις σκοτεινές περιοχές, χωρίς να απαιτείται επεξεργασία μετά τη λήψη. Όταν χρησιμοποιείται η ρύθμιση Προτεραιότητας φωτεινών τόνων, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν υλικό με πιο φυσικούς τόνους και πλουσιότερα χρώματα, ειδικά σε χώρους με υψηλή φωτεινότητα – ιδανική δυνατότητα για σκηνές με φωτεινό ουρανό και ανακλαστικές επιφάνειες.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν επίσης καταστάσεις εγγραφής σε αργή και γρήγορη ταχύτητα, υποστηρίζοντας πληθώρα σεναρίων λήψης με επιλογές εγγραφής ανά διαστήματα σε έως και 1200x της κανονικής ταχύτητας.

Διακριτικές και φορητές, ιδανικές για χρήση εν κινήσει
Χάρη στις μικρές διαστάσεις και στο χαμηλό βάρος, οι XA35 και XA30 είναι ιδανικές για ειδησεογραφική κάλυψη και για δημοσιογράφους που χρειάζεται συχνά να βιντεοσκοπούν με διακριτικότητα στο πεδίο, αλλά δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα. Οι κάμερες είναι επίσης εξαιρετικά εύκολες στη χρήση, με πληθώρα αυτόματων λειτουργιών, γεγονός το οποίο τις καθιστά ιδανικές για εταιρικά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.
Οι XA35 και XA30 διατηρούν την ίδια δημοφιλή εργονομική σχεδίαση με τους προκατόχους τους, XA25 και XA20. Η αποσπώμενη λαβή, η οποία τοποθετείται και αφαιρείται πανεύκολα ανάλογα με τις ανάγκες της λήψης, διαθέτει επαγγελματικές υποδοχές ήχου XLR και προσφέρει μέγιστη ευελιξία στους χρήστες.

Ενοποίηση και συνδεσιμότητα
Χάρη στην υποδοχή HD/SD-SDI, η XA35 συνεργάζεται τέλεια με τον υπάρχοντα εξοπλισμό για μεταφορά του υλικού στο επόμενο στάδιο της παραγωγής ή για εκπομπή και περιλαμβάνει ενσωματωμένα σήματα ήχου και χρονοκώδικα. Είναι η ιδανική compact βιντεοκάμερα για ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα και ειδησεογραφική κάλυψη, καθώς προσφέρει δυνατότητα εξαγωγής μη συμπιεσμένου ψηφιακού βίντεο υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους χρήστες να συμπληρώνουν το υλικό που μεταδίδουν άλλες σταθερές κάμερες.

Οι κάμερες υποστηρίζουν επίσης τις μορφές αρχείων υψηλής ποιότητας AVCHD (έως 28Mbps) και MP4 (έως 35Mbps). Διαθέτουν διπλές υποδοχές για κάρτες SD, προσφέροντας είτε άμεση δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μέσω ταυτόχρονης εγγραφής είτε δυνατότητα διαδοχικής εγγραφής για την κάλυψη εκδηλώσεων με μεγάλη διάρκεια – ιδανικό χαρακτηριστικό για βιντεοσκόπηση γάμων.

Τόσο η XA35 όσο και η XA30 υποστηρίζουν επικοινωνία Wi-Fi διπλής ζώνης, η οποία επιτρέπει τηλεχειρισμό της κάμερας, ασύρματη λήψη/αποστολή αρχείων και προεπισκόπηση σε εφαρμογές περιήγησης, μέσω smartphone, tablet ή υπολογιστή. Οι κάμερες είναι επίσης συμβατές με τον δέκτη GPS GP-E2 της Canon, μέσω του οποίου μπορούν να ενσωματώνονται δεδομένα GPS στα μεταδεδομένα του υλικού βίντεο. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την καταγραφή της θέσης λήψης του υλικού με ακρίβεια – ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό για δημοσιογράφους και για νομικούς σκοπούς.

Canon XA35

Canon XA35

Canon XA35

Canon XA35

Canon XA35

Canon XA35

Canon XA30

Canon XA30

Canon XA30

Canon XA30

Canon XA30

Canon XA30

Canon XA30

Canon XA30

Canon XA30

Canon XA30

Διαβάστε περισσότερα για τις Canon XA35 και Canon XA30.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    Βάιε ξέρεις μήπως από πότε θα είναι διαθέσιμες στην Ελληνική αγορά?Γιατί αυτή τι στιγμή δεν τις βρίσκω σε κάποιο κατάστημα.

  • #
    1

    …αγαπητε..προσφευγω στην γνωμη σου ,σαν πιο ειδικο..θελω λοιπον μια καμερα οπου θελω λιγο πιο επαγγελματικα να καταγραφω διαφορες εκδηλωσεις υπαιθριες…εχω αυτες τις μικρες της χειρος αλλα ποτε βγαινουν κουνημενες ποτε δεν ακους απο αερα κτλ..μπορεις να με κατατοπισεις λιγακι γιατι σκοπευω να βιντεοσκοπω και αλλα γεγονοτα θψηλου καλλιτεχνικου ενδιαφεροντος…ευχαριστω

    • #
      1

      Καλησπέρα, όλα εξαρτώνται από την σχέση που έχεις με τη φωτογραφία, το budget και την διάθεση να ασχοληθείς. Σίγουρα πάντως οι επαγγελματικές camcorder είναι μία καλή επιλογή για όσους θέλουν καλή ποιότητα και ευκολία στη χρήση. Αλλιώς για πιο προχωρημένο επίπεδο, που σημαίνει να ξέρεις να ρυθμίζεις manual τη μηχανή είναι οι DSLR και οι mirrorless..

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!