Νέο Capture One, πιο γρήγορο και με πολλά νέα στοιχεία


Νέο Capture One, πιο γρήγορο και με πολλά νέα στοιχεία

Η Phase One παρουσιάζει το νέο Capture One 11, το λογισμικό της για επεξεργασία RAW αρχείων με αρκετές βελτιώσεις.

Εκτός της βελτίωσης στην ταχύτητα λειτουργίας και εφαρμογής των αλλαγών έχουμε νέες αλλαγές στην λειτουργία των Layers.

Ο φωτογράφος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα adjustment tools σε κάθε Layer ξεχωριστά, ενώ τα Local Adjustments έχουν μετανομαστεί σε Layers και έχουν ενσωματωθεί στην ουσία στις λειτουργίες κάθε Layer ξεχωριστά. Επιπλέον κατά απαίτηση πολλών φωτογράφων κάθε Layer έχει επιτέλους τη δική του ρύθμιση Opacity.

Ακόμα έχουμε βελτιώσεις στην χρήση μασκών (δυνατότητα χρήσης σε ασπρόμαυρο μοτίβο για καλύτερη εφαρμογή τους) και την λειτουργία επιλογής περιοχών σε μία φωτογραφία (προσθήκη του Refine Edge για πιο ακριβείς επιλογές).

Ενδιαφέρουσα είναι και η λειτουργία προσθήκης σημειώσεων σε μία φωτογραφία σε ειδικό Layer που μπορεί να αποθηκευτεί στο αρχείο, ενώ περισσότερες είναι και οι επιλογές στη διαχείριση του χρώματος μίας εικόνας. Τέλος έχουμε τη νέα ρύθμιση Duplicate Checker για να ελέγχουμε ότι δεν εισάγουμε δύο φορές το ίδιο αρχείο.

Το νέο Capture One 11 είναι διαθέσιμο για Windows και Mac σε δοκιμαστική έκδοση των 30 ημερών (321ΜΒ), ενώ μπορείτε να το αγοράσετε στην τιμή των 279 ευρώ (+ΦΠΑ) ή να κάνετε συνδρομή με 20 ευρώ τον μήνα (+ΦΠΑ).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!