CERN Photo Walk 2025: Μια μοναδική φωτογραφική εμπειρία για 20 τυχερούς φωτογράφους


CERN Photo Walk 2025: Μια μοναδική φωτογραφική εμπειρία για 20 τυχερούς φωτογράφους

Το CERN, το διασημότερο κέντρο έρευνας σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, ανοίγει τις πύλες του σε 20 φωτογράφους, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να αποτυπώσουν την επιστήμη μέσα από τον φακό τους.

Στο πλαίσιο του Global Physics Photowalk, η διοργάνωση με τίτλο “CERN Photo Walk 2025: Future Colliders” θα προσφέρει μια ανεπανάληπτη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του (LHC) και άλλων επιστημονικών κέντρων ανά τον κόσμο.

Ένα προνόμιο για λίγους

Οι 20 επιλεγμένοι φωτογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τέσσερα κορυφαία ερευνητικά κέντρα φυσικής στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Εκεί, θα μπορέσουν να καταγράψουν με τον φακό τους μοναδικές εικόνες από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικές εγκαταστάσεις.

Το CERN δεν είναι απλά ένα ερευνητικό κέντρο. Είναι ένας τόπος όπου η τεχνολογία, η επιστήμη και η μηχανική συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας εικόνες που εντυπωσιάζουν όχι μόνο επιστήμονες αλλά και φωτογράφους. Οι χώροι του επιταχυντή, οι περίπλοκοι αγωγοί και οι εγκαταστάσεις προσφέρουν ένα σκηνικό γεμάτο συμμετρία, γεωμετρικά σχήματα και βιομηχανική αισθητική, στοιχεία που μαγνητίζουν κάθε φωτογραφική ματιά.

Ο διαγωνισμός και η έκθεση

Οι φωτογράφοι που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν σε έναν διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας.

Ο διαγωνισμός ξεκινά από τοπικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα εργαστήρια, 20 στον αριθμό, θα φιλοξενήσουν τοπικές φωτοβόλτες όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες. Στη συνέχεια κάθε εργαστήρι θα αναδείξει τρεις φωτογραφίες, οι οποίες θα προκριθούν στο διεθνές επίπεδο. Η επιλογή των φωτογραφιών θα γίνει από μία τοπική κριτική επιτροπή και μια δημόσια ψηφοφορία, για κάθε εργαστήρι. Οι καλύτερες εικόνες θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο CERN, ενώ οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το έργο τους δημοσιευμένο στα CERN Courier και Symmetry Magazine.

Πώς να συμμετάσχετε

Όλοι οι φωτογράφοι, ανεξαρτήτως επιπέδου εμπειρίας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό μέσω ενός από τα συμμετέχοντα εργαστήρια παγκοσμίως. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να δουν τη λίστα των συμμετεχόντων εργαστηρίων στον ιστότοπο Interactions.org.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 25η Μαρτίου 2025, ενώ η τελική επιλογή και η ανακοίνωση των 20 φωτογράφων θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Φωτογραφία και επιστήμη: Μια δυναμική συνύπαρξη

Η φωτογραφία δεν είναι απλώς καταγραφή της πραγματικότητας – είναι ένας τρόπος αφήγησης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πουν τη δική τους ιστορία μέσα από εικόνες που αποκαλύπτουν την ομορφιά της φυσικής και των επιστημονικών επιτευγμάτων. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας του CERN, Arnaud Marsollier: «Η φυσική είναι όμορφη. Με το Global Physics Photowalk γιορτάζουμε αυτή την ομορφιά και την ευφυΐα των μεγαλύτερων ερευνητικών εργαλείων που έχουν κατασκευαστεί ποτέ».

Για όσους φωτογράφους αναζητούν μια εμπειρία που συνδυάζει την τέχνη της φωτογραφίας με τα μυστήρια του σύμπαντος, το CERN Photo Walk 2025 αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία να αποτυπώσουν το μέλλον της επιστήμης μέσα από τον φακό τους.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Global Physics Photowalk
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.