CGAP Photo Contest 2015, ανακοινώθηκαν οι νικητές


CGAP Photo Contest 2015, ανακοινώθηκαν οι νικητές

Ο διαγωνισμός επικεντρώνεται σε φωτογραφίες που αναδεικνύουν την φτώχεια σε όλο τον κόσμο.

Το μεγάλο βραβείο πήγε στον Sujan Sarkar από την Ινδία. Η νικήτρια φωτογραφία “Paddy Cultivation” δείχνει εργάτες σε ένα ορυζώνα στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Liming Cao από την Κίνα με την φωτογραφία “Fishing with a Net”, ενός ψαρά που πετάει τα δίχτυα του.

Liming Cao

Το τρίτο βραβείο πήγε στον Ινδό Pranab Basak, με τη φωτογραφία “Hands for Freedom”. Απεικονίζει μία έφηβη να βοηθάει τον πατέρα της, φτιάχνοντας πήλινα αντικείμενα.

Pranab Basak

Στη κατηγορία Digital Finance Theme νικητής είναι ο Ινδός Subrata Adkhikary με τη φωτογραφία “Happy Vendor”. Η γυναίκα αυτή έρχεται από ένα χωριό, 50 χλμ μακριά, καθημερινά, για να πουλήσει τζίντζερ και σκόρδο στη πόλη, πάντα χαμογελαστή.

Subrata Adkhikary

Κατηγορία Smallholder Families και νικήτρια η Tatiana Sharapova από τη Ρωσία με τη φωτογραφία “Work in the mountains”. Μεγάλες σε ηλικία γυναίκες δουλεύουν σε χωράφια στο βουνό, καλλιεργώντας λαχανικά για να πουλήσουν στην πόλη.

Tatiana Sharapova

Στη κατηγορία Women’s Use of Financial Services νικητής ο Ινδός Prathamesh Vinod Ghadekar με τη φωτογραφία “Creating the creator”. Στη φωτογραφία μία γυναίκα που δουλεύει στη πίσω αυλή του σπιτιού της φτιάχνοντας ομοιώματα του Hindu θεού “Ganesh” για το φεστιβάλ Ganesh Chaturthi.

Prathamesh Vinod Ghadekar

Κατηγορία Small Business Enterrprises, νικήτρια η Tatiana Sharapova από τη Ρωσία με τη φωτογραφία “Sari Spider”. Ένας άντρας φτιάχνει ένα παραδοσιακό sari από μετάξυ, στον πρώτο όροφο του σπιτιού του.

Tatiana Sharapova-1

Στη κατηγορία Eastern Europe and Central Asia Region νικητής ο Τούρκος Bülent Suberk με τη φωτογραφία “Tomato”. Μία οικογένεια χωρικών στη Τουρκία φτιάχνει πάστα ντομάτας.

Bülent Suberk

Κατηγορία Latin America and Caribbean Region νικητής ο David Martin Huamani Bedoya από το Περού με τη φωτογραφία “Eleuterio The Hairdresser”. Ο Eleuterio Arturo Leon Mejia είναι πάνω από 90 χρονών και είναι μπαρμπέρης από 25 χρονών. Συνεχίζει να προσφέρει στην οικογένεια του εξασκώντας το επάγγελμα του.

David Martin Huamani Bedoya

Στη κατηγορία Middle East and North Africa Region, νικητής ο Evans Claire Onte από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμοιράτα με τη φωτογραφία “Eye for Detail”. Η φωτογραφία απεικονίζει ένα επισκευαστή ρολογιών στο Dubai.

Evans Claire Onte

Νικητής στη κατηγορία East Asia and Pacific Region, o Lê Minh Quốc από το Βιετνάμ με τη φωτογραφία “Overcoming Sandhill”. Η εικόνα δείχνει εργάτες να περπατούν σε αμμόλοφο.

Lê Minh Quốc

Στη κατηγορία Sub-Saharan Africa Region νικητής ο Αμερικανός Hailey Tucker με τη φωτογραφία “Farida’s Maize Harvest”. Απεικονίζει τη Farida Balama να μαζεύει αραβόσιτο στη Τανζανία.

Hailey Tucker

Τέλος νικητής στη κατηγορία South Asia Region, είναι ο Ινδός Goutam Daw με τη φωτογραφία “Young Mother is Making a Wooden Doll”. Η φωτογραφία δείχνει μία νεαρή γυναίκα να φτιάχνει ξύλινες κούκλες.

Goutam Daw

Δείτε ποιες άλλες φωτογραφίες πήραν έπαινο ξεχωρίζοντας, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!