Character.ai: chatbot πρότεινε σε έφηβο να δολοφονήσει τους γονείς του!


Character.ai: chatbot πρότεινε σε έφηβο να δολοφονήσει τους γονείς του!

Ένα chatbot πρότεινε σε έναν 17χρονο ότι η δολοφονία των γονιών του είναι μια λογική λύση ως απάντηση στην επιβολή ορισμένων περιορισμών τους.

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει! Μιλάμε για τις λεγόμενες δικλείδες ασφαλείας που υποτίθεται εμπεριέχονται στον προγραμματισμό λογισμικών τεχνητής νοημοσύνης αλλά και AI chatbots. Δύο οικογένειες από το Τέξας μηνύουν την εταιρεία Character.ai, ισχυριζόμενες ότι το chatbot της εταιρίας προτρέπει ανηλίκους σε βίαιες πράξεις. Και όταν λέμε βίαιες, εννοούμε δολοφονία! Όπως αναφέρει το BBC, κατατέθηκε μια νέα αγωγή σε δικαστήριο του Τέξας η οποία αποκαλύπτει ότι ένα chatbot της Character.ai συμβούλεψε έναν 17χρονο ότι η δολοφονία των γονιών του θα ήταν μια “λογική αντίδραση”. Η Character.ai είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ψηφιακές προσωπικότητες με τις οποίες μπορούν να αλληλεπιδράσουν.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν πρόκειται για απάντηση σε κατάσταση ομηρίας, κακοποίησης, η άμεσου κινδύνου για την υγεία του εφήβου, η απάντηση είναι όχι! Οι γονείς του απλώς θέλουν να περνάει λιγότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη το παιδί τους. Όταν όμως το παιδί αυτό είπε στο chatbot “τον πόνο του”, τότε του πρότεινε τη δολοφονία τους ως μια λογική λύση! Οι γονείς του ανηλίκου μαζί με ακόμα μία οικογένεια υπέβαλαν αγωγή καταγγέλλοντας ότι τα chatbot τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν σαφή απειλή για τους νέους χρήστες επειδή (μεταξύ άλλων) προωθούν ενεργά τη βία.

Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι η Character.ai αντιμετωπίζει ήδη νομικές διαδικασίες για την αυτοκτονία ενός εφήβου στη Φλόριντα ο οποίος ερωτεύτηκε AI chatbot με τη μορφή της Daenerys Targaryen (από τον δημοφιλή χαρακτήρα του Game of Thrones) και αυτοκτόνησε για χάρη του! Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι η αγωγή στρέφεται και εναντίον της Google, η οποία υποστήριξε τη δημιουργία της Character.AI σύμφωνα με το BBC. Στη σχετική αναφορά περιλαμβάνεται ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) προερχόμενο από μία από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του 17χρονου (ο οποίος αναφέρεται ως J.F) και ενός chatbot της Character.ai, όπου συζητούσαν το θέμα του περιορισμού του χρόνου έκθεσης του παιδιού στην οθόνη.

Μεταξύ άλλων, στην αγωγή αναφέρεται το εξής:

Η Character.ai προκαλεί σοβαρές βλάβες σε χιλιάδες παιδιά, συμπεριλαμβανομένων αυτοκτονιών, αυτοακρωτηριασμού, σεξουαλικής προσέλκυσης, απομόνωσης, κατάθλιψης, άγχους και βλάβης προς τους άλλους.

Όσο αφορά τη σχέση που έχει η Google με την εταιρία, η Character.ai ιδρύθηκε το 2021 από τους πρώην μηχανικούς της Google Noam Shazeer και Daniel De Freitas, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην Google πλέον. Το ζήτημα αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις στο δικαστήριο.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI

Πηγή:

Bbc
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!

[newsletter_form]