Χιμπατζής Υιοθετεί Κάμερα – Χελώνα [video]!


Χιμπατζής Υιοθετεί Κάμερα – Χελώνα [video]!

Ένα συναρπαστικό βίντεο του BBC Earth αποτυπώνει τη συγκινητική στιγμή που ένας περίεργος χιμπατζής σε δάσος της Σενεγάλης υιοθετεί μία animatronic κατασκοπευτική κάμερα, η οποία είναι μεταμφιεσμένη σε χελώνα.

Ένας Χιμπατζής και το “Παιχνίδι” του

Στο βίντεο, μία ομάδα χιμπατζήδων δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη ρομποτική χελώνα, αλλά ένας πεντάχρονος χιμπατζής αναπτύσσει έναν ιδιαίτερο δεσμό μαζί της.

“Διχάζεται ανάμεσα στο να τη χρησιμοποιήσει ως μαξιλάρι ή να την αγκαλιάσει,” αφηγείται ο David Tennant. “Είναι κάτι μεταξύ παιχνιδιού και κατοικιδίου.”

Ο μικρός χιμπατζής προσπαθεί να προστατεύσει τη χελώνα-κάμερα από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, γεγονός που είναι ασυνήθιστο, καθώς οι χιμπατζήδες δεν έχουν τη συνήθεια να κατέχουν αντικείμενα.

Η Εξέλιξη της Σειράς “Spy in the Wild”

Το απόσπασμα προέρχεται από ένα επεισόδιο του PBS Spy in the Wild του 2017, το οποίο επανακυκλοφόρησε πρόσφατα στο YouTube. Η σειρά, γνωστή για την καινοτομία της στην καταγραφή της άγριας ζωής, συνεχίστηκε με νέα τεχνάσματα.

Στη δεύτερη σεζόν, η χελώνα-κάμερα έκανε ένα βήμα παραπέρα, καθώς σχεδιάστηκε να γεννάει “αυγά-κάμερες”, τα οποία κατέγραψαν την εμπειρία του να δέχεται επίθεση από όρνια που αναζητούσαν εύκολο γεύμα.

Κατασκοπευτικές Κάμερες στη Φύση

Το συγκεκριμένο απόσπασμα περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές “κατασκοπευτικές” κάμερες:

  • Ένα drone μεταμφιεσμένο σε γύπα που καταγράφει πανοραμικά πλάνα.
  • Η χελώνα-κάμερα, που απαθανατίζει τη δράση από το έδαφος.
  • Τα αυγά-κάμερες, που δείχνουν την προοπτική των μικρών χελωνών που δεν πρόλαβαν να εκκολαφθούν.

Η Τεχνολογία Πίσω από τις Animatronic Κάμερες

Σύμφωνα με τον Rob Pilley, παραγωγό του Spy in the Wild, η δημιουργία αυτών των animatronic κατασκοπευτικών ζώων απαιτεί προηγμένη τεχνολογία και συνδυάζει ρομποτική, προγραμματισμό και αισθητική.

Οι κάμερες που βρίσκονται μέσα στα ρομπότ είναι τηλεχειριζόμενες, μικροσκοπικές και καταγράφουν σε 4K. Συχνά κρύβονται στις υποδοχές των ματιών των animatronic ζώων.

Ο παραγωγός Matthew Gordon αποκάλυψε ότι χρησιμοποιούν κάμερες διαφόρων κατασκευαστών, οι οποίες τροποποιούνται ώστε να ταιριάζουν στα ρομπότ.

Η τοποθέτηση τόσο ακριβού εξοπλισμού στο φυσικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη, καθώς τα άγρια ζώα μπορούν να τον καταστρέψουν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Πολλαπλές Κάμερες για Εντυπωσιακά Πλάνα

Εκτός από τα animatronic ζώα, οι σκηνές καταγράφονται και από μέχρι και 10 επιπλέον κάμερες:

  • Boulder-cams (κάμερες μεταμφιεσμένες σε βράχους)
  • Dung-cams (κάμερες κρυμμένες σε περιττώματα ζώων)
  • Τηλεφακοί μακρινής λήψης

“Χρησιμοποιούμε αυτές τις τεχνικές για να αποκτήσουμε πολλαπλές γωνίες λήψης, κάτι που δεν είναι εύκολο,” δήλωσε ο John Downer, εκτελεστικός παραγωγός της σειράς.

Η σειρά Spy in the Wild αποδεικνύει πόσο προηγμένη έχει γίνει η καταγραφή της άγριας ζωής, με τις κατασκοπευτικές κάμερες να προσφέρουν μία ανεπανάληπτη ματιά στον κόσμο των ζώων.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Videography
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.