Η Κίνα απαγόρευσε τις εικόνες τεχνητής νοημοσύνης που δεν έχουν σήμανση!

Οι αρχές στην Κίνα, απαγόρευσαν τις εικόνες τεχνητής νοημοσύνης (AI), που δε χαρακτηρίζονται ως τέτοιες με υδατογράφημα.
Είναι γεγονός ότι οι εικόνες που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη, έχουν αρχίσει να μας κατακλύζουν. Όπως και στη Δύση, οι εικόνες που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη (AI) αποδεικνύονται απίστευτα δημοφιλείς και στους Κινέζους χρήστες του Διαδικτύου. Ωστόσο, η Κίνα αποφάσισε να θεσπίσει αυστηρούς νέους κανόνες. Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας, ανακοίνωσε ότι οι εικόνες τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται από προγράμματα όπως το DALL-E ή το Midjourney, θα απαιτούν υδατογραφήματα (watermarks) ή κάποιας άλλης μορφής ετικέτας, για να είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι εικόνες προέρχονται από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.
Στην Κίνα τα πράγματα είναι πιο αυστηρά γενικά σε θέματα τεχνολογίας. Οι κινεζικές αρχές θα αρχίσουν να εξετάζουν προσεκτικά αυτό που αποκαλούν deep synthesis technology. Αναφέρουν ότι οι νέοι κανονισμοί αφορούν την πρόληψη και την επίλυση κινδύνων όσο αφορά την ασφάλεια, αλλά και για να υπάρξει μια υγιής ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας χωρίς κακόβουλη χρήση και να βελτιωθεί το επίπεδο των δυνατοτήτων εποπτείας. Η Επιτροπή Υποθέσεων Κυβερνοχώρου της Κίνας αναφέρει το εξής:
Οι πάροχοι υπηρεσιών “βαθιάς σύνθεσης” θα πρέπει να προσθέτουν ενδείξεις που δεν επηρεάζουν τη χρήση του περιεχομένου που δημιουργείται ή επεξεργάζεται χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες τους. Υπηρεσίες που παρέχουν λειτουργίες όπως έξυπνο διάλογο, σύνθεση ανθρώπινης φωνής, δημιουργία ανθρώπινου προσώπου και ρεαλιστικές σκηνές που δημιουργούν ή αλλάζουν σημαντικά το περιεχόμενο πληροφοριών, θα επισημαίνονται σε περίοπτη θέση για να αποφευχθεί η δημόσια σύγχυση ή η εσφαλμένη αναγνώριση. Απαιτείται επίσης ότι κανένας οργανισμός ή άτομο δε θα χρησιμοποιεί τεχνικά μέσα για τη διαγραφή, την παραποίηση ή την απόκρυψη αυτών των σημάνσεων.
Η κυβέρνηση της Κίνας θα απαιτήσει από τις εταιρείες που κατασκευάζουν τεχνολογία “βαθιάς σύνθεσης”(όπως την αποκαλούν), να τηρούν αρχεία που συμμορφώνονται με το νόμο. Επιπλέον, τα άτομα που χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες πρέπει να δημιουργούν λογαριασμούς με τα πραγματικά τους ονόματα, ώστε η δραστηριότητά τους με μέσα τεχνητής νοημοσύνης να είναι ανιχνεύσιμη.
Τι γίνεται όμως με τα deepfakes; Στους νέους κανονισμούς περιλαμβάνονται κανόνες και για αυτό. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή, πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν και να λάβουν άδεια από ιδιώτες προτού επεξεργαστούν φωνή ή εικόνες τους. Εσείς πώς βλέπετε αυτούς τους κανόνες; Συμφωνείτε;
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Νέα mobile εφαρμογή σε ειδοποιεί μόλις οι συνθήκες για λήψη φωτογραφιών είναι ιδανικές!
- SIGMA 10-18mm f/2.8: Διέρρευσαν φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά (αύριο ανακοινώνεται)
- Δείτε τι συνέβη όταν ένα ρολό φιλμ δέχτηκε ακτίνες Χ 19 φορές!
- Νέο Firmware για την Nikon Z 9, για καλύτερη ανίχνευση AF σε πουλιά και αεροπλάνα!
- Meta: Ετοιμάζει Facebook ή Instagram χωρίς διαφημίσεις με συνδρομή 14 δολαρίων το μήνα!
- Οργισμένη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων κατά της Κυβέρνησης