Chronos 1.4C, μία κάμερα των 2.500 δολαρίων για high speed λήψεις στα 21.650 fps


Chronos 1.4C, μία κάμερα των 2.500 δολαρίων για high speed λήψεις στα 21.650 fps

Συνήθως οι κάμερες που καταγράφουν video με πολλά fps για εντυπωσιακά slow motion videos κοστίζουν πολλές χιλιάδες δολάρια.

Η Chronos 1.4C είναι μία νέα κάμερα που ενώ μπορεί να καταγράψει video με 21.650 fps στα 640×96 σε MPEG4, θα κοστίζει κοντά στα 2.500 δολάρια. Σε μεγαλύτερη ανάλυση τα fps πέφτουν αλλά και πάλι μπορεί να καταγράψει video στα 1057 fps με ανάλυση 1280×1024.

Τρέχει λειτουργικό Linux, χρησιμοποιεί την μπαταρία που βγάζει η Nikon για τις ναυαρχίδες της, Nikon D5, D4s, D4 και δέχεται φακούς με CS-mount. Έχει μέγεθος λίγο πιο μεγάλο από μία compact μηχανή, όπως η Sony RX10, δέχεται SD κάρτες μνήμης και διαθέτει τεράστια οθόνη αφής. Όσο αφορά τις υποδοχές της, έχει υποδοχή USB, HDMI, LAN και υποδοχή για ντεκλασέρ.

Προς το παρόν η κάμερα βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης, αλλά μπορούμε να δούμε ένα hands on video στο YouTube και το κανάλι Taofledermaus.

Πρόκειται για μία κάμερα για ειδικές αποστολές σε μία τιμή που είναι αρκετά προσιτή και για τον απλό κόσμο (σε σχέση με τις αντίστοιχες επαγγελματικές κάμερες που κοστίζουν κοντά στα 30.000 δολάρια).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Chronos Chronos 1.4 C Videocameras
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!