Οι αφανείς ήρωες της σκοτεινής αίθουσας στον Cinemarian


Οι αφανείς ήρωες της σκοτεινής αίθουσας στον Cinemarian

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 στις 8:00μμ

Ο νέος, ανεξάρτητος χώρος προβολής ταινιών Cinemarian σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: «Οι αφανείς ήρωες της σκοτεινής αίθουσας», Αφιέρωμα στους μηχανικούς προβολής του κινηματογράφου

Θα προβληθούν δύο ταινίες-φόρος τιμής στους χειριστές κινηματογραφικών μηχανών προβολής:
«Ο Μαέστρος»
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Μαρία Λεωνίδα
Έτος παραγωγής: 1996
Διάρκεια: 12΄
(Bραβείο Καλύτερης Γυναικείας Σκηνοθεσίας στο 19ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 1996)
(Η ταινία θα προβληθεί από μηχανή 16mm
και χειριστή τον Γιώργο Τζουγανάκη)

«Αφανείς Ήρωες»
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς
Σενάριο: Παναγιώτης Κουντουράς, Διονυσία Αρβανίτου
Έτος παραγωγής: 2012
Διάρκεια: 65΄
(Επίσημη συμμετοχή στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012)

Θα μιλήσουν:
– Εισαγωγή: «Από το φιλμ στην ψηφιακή ταινία»:
Νανά Κυριαζή, θεωρητικός του κινηματογράφου
– Οι σκηνοθέτες των ταινιών και οι μηχανικοί προβολής
Γιάννης Εβρενόπουλος και Βαρβάρα Πέππα
Θα παρουσιαστούν επίσης τα μαθήματα Κινηματογράφου της ομάδας
CINE LAB και τα μαθήματα Φωτογραφίας του Ανδρέα Κατσικούδη που ξεκινούν τον Οκτώβριο στο Cinemarian

Bιογραφικά σκηνοθετών:

Η Μαρία Λεωνίδα είναι σκηνοθέτης. Σπούδασε Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και Κινηματογράφο στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Δανία. Έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γερμανική Τηλεόραση ZDF/3SAT, την E.B.U., εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο και συνεργασίες για θεατρικές παραστάσεις. Από το 2002 συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Λονδίνου και με το Πρόγραμμα Μελίνα, με αποτέλεσμα να εστιάσει στη διδασκαλία video και τη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων σε παιδιά, νέους και ενήλικες. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Φρανκφούρτης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, και διεθνή προγράμματα με αντικείμενο το ντοκιμαντέρ, τη γλώσσα του κινηματογράφου, το σενάριο και τη διαθεματική μάθηση. Παρουσιάζει την εργαστηριακή της δουλειά σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Παναγιώτης Κουντουράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991 και είναι φοιτητής στο 3ο έτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Κινηματογράφου. Το 2007 η μικρού μήκους ταινία ”Η αρχή του τέλους” κερδίζει toβραβείο κοινού στο 2ο Crashfest. Το 2009 συμμετέχει με τη μεγάλου μήκους ταινία ”The Pop Corn Movie” στο τμήμα Digital Wave του 49ου Φ.Κ.Θ. Eργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και ηθοποιός σε θεατρικές παραγωγές. Έχει σκηνοθετήσει video clips, τηλεοπτικές διαφημίσεις και τη μικρού μήκους ταινία Bitter Dreams. Οι Αφανείς Ήρωες είναι η πρώτη του ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

Cinemarian
Διεύθυνση: Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, 11741, Κουκάκι-Αθήνα
www.cinemarian.gr
τηλ.: 211 400 2640 • e-mail: info@cinemarian.gr

Πρόσβαση:
Από Σύνταγμα: τρόλεϊ 15 (στάση Άγιος Νικόλαος)
Από Ηλεκτρικό «Πετράλωνα»: τρόλεϊ 15 (στάση Φιλοπάππου)

Πιστεύουμε ότι αίτημα της εποχής είναι η δημιουργία συνεκτικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων και η καλλιέργεια της κριτικής και αισθητικής αντίληψης.

Επιμένουμε ότι ο κινηματογράφος είναι πρωταρχικά μία συλλογική εμπειρία και η σκοτεινή αίθουσα τόπος συνάντησης και επικοινωνίας σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Cinematography workshops
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!