Διαχείριση Χρώματος για Φωτογράφους από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας


Διαχείριση Χρώματος για Φωτογράφους από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Πρόκειται για ένα 12ωρο σεμινάριο που θα διεξαχθεί το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Όπως πάντα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτησή σας εδώ).
Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Διαχείριση Χρώματος (Colour Management)
Εισηγητής: Αντώνης Γράνης
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Ιουνίου 2014, 11:00-17:00
Διάρκεια: 12 ώρες

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας ανακοινώνει τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου “Διαχείριση Χρώματος για Φωτογράφους”. Το εργαστήριο αυτό επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ψηφιακό χρώμα. Η διαχείριση χρώματος αποτελεί τη βασικότερη πτυχή της ψηφιακής εικόνας σε όλες τις φάσεις της αναπαραγωγής της και διασφαλίζει ένα πλαίσιο χρωματικής επικοινωνίας ανάμεσα σε μηχανές, λογισμικό και χρήστη, εξασφαλίζοντας έτσι την αναλλοίωτη μεταφορά της ψηφιακής πληροφορίας.

Η μεταφορά της τεχνογνωσίας γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατανοητή από οποιονδήποτε ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο. Στόχος μας είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εικόνας και να αποκτήσουν την ικανότητα να εντοπίζουν το πρόβλημα, να το ερμηνεύουν και να το λύνουν.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Θεματικές ενότητες

Το πρόγραμμα καλύπτει ένα εύρος θεμάτων όπως:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
• Δομή ψηφιακής εικόνας – Ανάλυση
• Φως και αντίληψη χρώματος
• Χρωματική επικοινωνία
• Ψηφιακό χρώμα
• International Colour Consortium – Διεθνές Συμπόσιο Χρώματος (ICC Color Management Framework)
• Βασική χρωμομετρία

ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΟΘΟΝΗΣ
• Διαδικασία βαθμονόμησης και χρωματικής περιγραφής οθονών
• Πρακτική άσκηση κι εφαρμογή

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΪΤΑ ΤΗΣ ADOBE
• Στοιχεία ελέγχου διαχείρισης χρώματος
• Βασικές εντολές διαχείρισης χρώματος
• Προσομοίωση επί της οθόνης
• Προετοιμασία αρχείων για εκτύπωση
• Προετοιμασία αρχείων για ανάρτηση στο διαδίκτυο

ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤ. ΜΗΧΑΝΗΣ
• Aρχεία raw
• Μετατροπή αρχείων raw
• Ροή εργασίας επεξεργασίας εικόνας βήμα-βήμα
• Δημιουργία ICC profiles για φωτογραφικές μηχανές

Εισηγητής

Ο Αντώνης Γράνης είναι απόφοιτος του London College of Printing και κάτοχος τίτλου MSc Digital Colour Imaging. Από το 2002 υποστηρίζει και μεταφέρει την τεχνογνωσία του με τη μορφή συμβουλευτικής ή εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε εταιρείες από το χώρο των Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό στέλεχος και υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου και υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης στο εργαστήριο της Colour Consulting Group (ccg.gr), την πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα με κύριο αντικείμενο τη διαχείριση χρώματος και τις εφαρμογές της, που εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση τις τεχνικές που θα σας διδάξουν.

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Κόστος συμμετοχής & Τρόποι πληρωμής
Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 120 ευρώ. Η επικύρωση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 30 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης, παρακαλούμε πατήστε εδώ. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί κατά την έναρξη του εργαστηρίου. Έκπτωση 10% προσφέρεται στα Μέλη του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας. Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Μέλη του ΕΚΦ», παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής.

Διαμονή
Για τους συμμετέχοντες που προέρχονται εκτός Αθηνών υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί διαμονή σε ξενοδοχείο εντός του κέντρου της Αθήνας και σε ειδικές τιμές.Περισσότερες πληροφορίες & ∆ηλώσεις συμμετοχής

http://www.hcp.gr
E: contact@hcp.gr
Τ: 210 9211 750

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!