Εταιρείες δημιουργούν ψεύτικα πορτρέτα ανθρώπων του προσωπικού τους!


Εταιρείες δημιουργούν ψεύτικα πορτρέτα ανθρώπων του προσωπικού τους!

Αποκαλύφθηκε ότι εταιρείες χρησιμοποιούν ψεύτικες φωτογραφίες προσωπικού, που δημιουργούνται από προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.

Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις είναι αποτέλεσμα έρευνας του δημοσιογράφου Evan Ratliff, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν προγράμματα δημιουργίας εικόνων μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI), για να δημιουργήσουν φωτογραφίες του προσωπικού τους. Εύλογα θα ρωτήσετε, γιατί; Για να δείχνει το προσωπικό τους πιο εντυπωσιακό στο διαδίκτυο. Ο Ratliff μίλησε με μια συγκεκριμένη εταιρεία που επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιούσε φωτογραφίες ανθρώπων που δεν υπάρχουν στον ιστότοπό της, απεικονίζοντας τους ως προσωπικό. Ο Lukas, ο οποίος διευθύνει μια αυστριακή εταιρεία που ονομάζεται takeIELTS, αναφέρει το έξης:

Μεταφέρουμε το σωστό μήνυμα, ότι η εταιρία μας είναι μια μεγάλη εταιρεία που συνεργάζεται με επαγγελματίες.

Ο Ratliff από τη μεριά του, αναφέρει ότι παρατήρησε αρκετές ανωμαλίες μεταξύ των εργαζομένων. Για παράδειγμα, παρατήρησε ένα άτομο που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη (AI), που φορούσε μόνο ένα σκουλαρίκι, ενώ ένα άλλο άτομο είχε τη μία πλευρά του προσώπου του ξυρισμένη πιο πολύ από την άλλη. Ο δημοσιογράφος σημειώνει επίσης ότι ορισμένες εταιρείες θέλουν να προβάλουν ένα επίπεδο διαφορετικότητας, καθώς και να προσποιούνται ότι η εταιρεία έχει περισσότερο προσωπικό από ότι στην πραγματικότητα. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι όταν Ratliff έκανε check-in στην εταιρία takeIELTS μερικούς μήνες αργότερα, ο Lukas (διεθυντής) είχε αφαιρέσει όλες τις ψεύτικες εικόνες, και μάλιστα άλλαξε και το όνομα της εταιρείας.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει το έξης:

Δεν προσπαθούν να μιμηθούν κάποιον συγκεκριμένο, ή να κλέψουν μια ταυτότητα ενός ανθρώπου. Έχουν σκοπό να υποδύονται τους πάντες, να μιμούνται τα θεμελιώδη στοιχεία της ανθρώπινης εμφάνισης με αυξανόμενη πιστότητα.

Κατά την διάρκεια της έρευνάς του, ο Ratliff ανακάλυψε και άλλη εταιρεία που χρησιμοποιεί ψεύτικες φωτογραφίες ανθρώπων, και είναι η Informa Systems. Η συγκεκριμένη εταιρία φέρεται να έχει πουλήσει εκπαιδευτικό υλικό επιβολής του νόμου στο αστυνομικό τμήμα της πόλης του Austin. Το παρακάτω παράδειγμα είναι από την Informa Systems, και δείχνει φωτογραφίες προσωπικού που έχουν δημιουργηθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης:

Προσέξτε μια από τις εικόνες των προσώπων, συγκεκριμένα την επάνω δεξιά, που αντιστοιχεί στον φερόμενο ως Roger Tendul, διευθυντή μάρκετινγκ της Informa System. Αυτή η φωτογραφία έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στο Διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και για τις διαφημιστικές εικόνες ενός ιστότοπου γνωριμιών. Πόσες άραγε εταιρίες χρησιμοποιούν την εξελισσόμενη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για τέτοιου είδους πρακτικές; Εσείς συμφωνείτε με αυτές τις ενέργειες;

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!