Συγκρίνοντας την κάμερα ενός Smartphone με μια μηχανή μεσαίου φορμά


Συγκρίνοντας την κάμερα ενός Smartphone με μια μηχανή μεσαίου φορμά

Ο Tyler Stalman σε συνεργασία με τον Jason Eng έκαναν μια πρωτότυπη σύγκριση ανάμεσα στο Google Pixel 2 XL και στην Hasselblad H4D-40.

Το Google Pixel 2 XL έχει αυτή τη στιγμή την κορυφαία κάμερα, σύμφωνα με το DxOMark και η σύγκριση με μια μηχανή μεσαίου φορμά μπορεί να είναι άνιση, πόσο μάλλον όταν το smartphone κοστίζει γύρω στα 1000 ευρώ ενώ η τιμή της Hasselblad ανέρχεται γύρω στα 17.000 ευρώ. Γνωρίζοντας οι περισσότεροι ποιος θα είναι πιθανόν ο νικητής, μένει να δούμε αν οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες.
Η σύγκριση έγινε σε φωτογράφηση πορτραίτου, με ίδιες φωτιστικές συνθήκες και αφορούσε το δυναμικό εύρος, την οξύτητα και το βάθος πεδίου που αποδίδει η κάθε μηχανή.

Το Google Pixel 2 XL, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λογισμικό του και τραβώντας πάνω από δέκα φωτογραφίες, σε συνδυασμό με τη λειτουργία HDR έδωσε μια τελική εικόνα. Ο Tyler Stalman αναφέρει ότι σε δυναμικό εύρος και οξύτητα, όσο οι φωτογραφίες είναι μικρές οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες. Η Hasselblad H4D-40 άλλωστε έχει ανάλυση 40 MegaPixel (έναντι 12.2 MegaPixel του smartphone) και δε μπορεί να υπάρξει σύγκριση στο 100% της φωτογραφίας. Στο βάθος πεδίου το smartphone προσπαθεί με μαθηματικούς αλγόριθμους να δώσει μια αισθητική όπως τη γνωρίζουμε μέσα από το βάθος πεδίου που μόνο οι φακοί μπορούν να προσφέρουν. Παρότι η κάμερα του Google Pixel 2 XL ίσως προσφέρει το καλύτερο βάθος πεδίου που υπήρξε ποτέ σε smartphone, δε μπορεί να συγκριθεί ακόμα και με μια DSLR.

Δείτε μερικές συγκριτικές φωτογραφίες των δύο μηχανών:

Δυναμικό Εύρος

Οξύτητα

Βάθος πεδίου

Google Pixel 2 XL


Hasselblad H4D-40

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

ISO1200
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!