Έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Μάνου, American Color


Έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Μάνου, American Color

Από τις 23 Μαΐου και μέχρι τις 31 Αυγούστου μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Μάνου, American Color, που γίνεται στο Athens House of Photography.  Πρόκειται για ένα από τα βραβευμένα έργα του διάσημου φωτογράφου το οποίο ξεκίνησε το 1995.  Το εισιτήριο κοστίζει 5€ και μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή – 16:00-20:00 και Σάββατο/Κυριακή – 12:00-18:00.

Ακολουθεί το κείμενο – παρουσίαση της έκθεσης από την σελίδα του Athens House of Photography :

23/05/2013 – 31/08/2013
Έκθεση Κωνσταντίνου Μάνου “American Color”

Το Athens House of Photography έχει την τιμή να παρουσιάσει τη δουλειά του μεγάλου ελληνοαμερικανού φωτογράφου Κωνσταντίνου Μάνου «American Color».

O Κωνσταντίνος Μάνος ξεκινά από την λέσχη φωτογραφίας του σχολείου του και μέσα σε λίγα χρόνια εργάζεται ως επαγγελματίας. Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, μετακομίζει στην Νέα Υόρκη όπου και δουλεύει για το Esquire, το Life και το Look. Το 1963 γίνεται μέλος της Magnum.

Η φωτογραφική του δουλειά με χρώμα, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, πρωτοεμφανίστηκε στο βιβλίο «American Color» το 1995. Το 2003 βραβεύτηκε με το Leica Medal of Excellence για τις φωτογραφίες του με χρώμα και την συνεχιζόμενη φωτογραφική του δουλεία για το American Color.
Στο American Color ο Μάνος έχει δημιουργήσει μια σειρά από συναρπαστικές εικόνες που γητεύουν το μάτι και το μυαλό και δημιουργούν πολλαπλές θεάσεις και ερμηνείες . Φωτογραφίζει συνήθως εξωτικές τοποθεσίες και δημόσιες εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, όπως την Daytona Beach και Atlantic City και την Μοτοσυκλετική εβδομάδα στην Daytona Beach και τη Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη.
Ο Μάνος παρουσιάζει μια καλειδοσκοπική ματιά της αμερικάνικης κουλτούρας.
Φωτογραφίες του Μάνου εκτίθενται στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης,,στο Art Institute του Σικάγου,στην Bibliotheque Nationale του Παρισιού,στο Museum of Fine Arts στο Χιούστον,στο μουσείο Μπενάκη και σε άλλα.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013, στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου. O Κωνσταντίνος Μάνος θα παραβρεθεί την ημέρα των εγκαινίων.

Τα έργα θα είναι όλα προς πώληση καθώς και ο κατάλογος της έκθεσης.

via Athens House of Photography

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!