Contour, ακόμα μία κάμερα δράσης;


Contour, ακόμα μία κάμερα δράσης;

Ο κόσμος των καμερών δράσης (action cameras) έχει γίνει τόσο διαδεδομένος και προσιτός στο ευρύ κοινό και ενώ παρουσιάζονται νέες μάρκες και μοντέλα δεν πρέπει να ξεχνάμε τους παραδοσιακούς παίκτες της κατηγορίας.  Η Contour είναι από τις πιο παλιές προτάσεις στον χώρο, μία κάμερα που χρησιμοποιεί και ο στρατός των Η.Π.Α.  Η κάμερα έχει το σχήμα σφαίρας (αντιγραφή του οποίου εμφανίζεται να είναι και η νέα action camera της Sony,  HDR-AS15) και βρίσκεται στην έκδοση +2.  Η ανάλυση της είναι Full HD 1080 στα 30/25 fps ( 1280 x 960 στα 30/25fps, 1280 x 720 στα 60/50 ή στα 30/25fps, Slow Motion – 854 x 480 στα 120/100, 60/50, ή στα 30/25fps) με καταγραφή γωνίας θέασης 170 μοιρών.  Έχει ενσωματωμένο GPS για παρακολούθηση της ταχύτητας, απόστασης και geotagging (τοποθέτηση σε χάρτη) των video μας, και τεχνολογία bluetooth για άμεση σύνδεση σε smartphone και απομακρυσμένο έλεγχο της.  Η μπαταρία της, της δίνει αυτονομία περίπου 2,5 ωρών, ενώ μπορεί να καταγράψει φωτογραφίες των 5 megapixel (με εσωτερικό ιντερβαλόμετρο, με δυνατότητα ρύθμισης από 1 έως 60 δευτερόλεπτα).  Φυσικά μπαίνει σε υποβρύχια θήκη με δυνατότητα κατάδυσης στα 60 μέτρα.  Τέλος έχει υποδοχή εξωτερικού μικροφώνου και υποδοχή τρίποδου και δέχεται κάρτα microSD μέχρι 32GB.  Η τιμή της είναι στα 399,00 δολάρια (310,00€) και μπορείτε να την βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!