Ποιό είναι το κάδρο που πρέπει να έχει ένα πορτραίτο;


Ποιό είναι το κάδρο που πρέπει να έχει ένα πορτραίτο;

Πολλές φορές υπάρχουν παρατηρήσεις από παλαιότερους φωτογράφους προς νέους σχετικά με το καδράρισμα του πορτραίτου.  Και τις περισσότερες φορές οι παρατηρήσεις αυτές είναι σωστές.  H ιστοσελίδα Digital Camera World έφτιαξε ένα σχεδιάγραμμα για να δείξει στους φωτογράφους ποια είναι τα σωστά σημεία στα οποία πρέπει να καδράρουμε ή να cropάρουμε ένα πορτραίτο.  Όπου βλέπετε κόκκινη γραμμή σημαίνει ότι είναι λάθος να κόβετε το πορτραίτο σας εκεί, ενώ τα ιδανικά σημεία για το καδράρισμα ενός πορτραίτου είναι οι πράσινες γραμμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Digital Camera World
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!