Διασχίζοντας τα σύνορα με μια κάμερα


Διασχίζοντας τα σύνορα με μια κάμερα

Θα διεξαχθεί στη Σμύρνη και στη Μυτιλήνη από τις 30 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου 2014, στα αγγλικά. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου, πληροφορίες για τη μετακίνηση και διαμονή σας και κάντε την αίτηση μέχρι τις 30 Μαΐου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2 (30 ΙΟΥΝΙΟΥ-13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014): ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ (CROSSING THE BORDERS WITH A CAMERA)
Θερινό Σχολείο δημιουργίας ταινιών ντοκιμαντέρ στη Σμύρνη (Τουρκία) και στη Μυτιλήνη (A Summer School in Documentary Filmmaking in Izmir, Turkey and Mytilene, Greece)

To Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Department of Cinema and Digital Media, Izmir University of Economics της Τουρκίας διοργανώνουν εντατικό, πρακτικό Θερινό Σχολείο με αντικείμενο τη δημιουργία ντοκιμαντέρ στη Σμύρνη και στη Μυτιλήνη από τις 30 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου 2014. Το Θερινό Σχολείο έχει τη μορφή workshop και θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα στη Σμύρνη για να συνεχιστεί τη δεύτερη εβδομάδα στη Μυτιλήνη.

Γνωρίστε τη Σμύρνη και τη Μυτιλήνη με τον πιο δημιουργικό τρόπο: μαθαίνοντας να ερευνάτε και να γυρίζετε ντοκιμαντέρ ενταγμένοι σε πολυεθνικές ομάδες κινηματογραφιστών και με εξοπλισμό και καθοδήγηση καθηγητών Πανεπιστημίων!
Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μικρές πολυεθνικές ομάδες-«συνεργεία γυρισμάτων» προκειμένου να ερευνήσουν, συγγράψουν σενάρια, βιντεοσκοπήσουν και μοντάρουν τρέιλερ και ταινίες ντοκιμαντέρ υπό την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών από τα δυο Πανεπιστήμια με θέματα. Το Ελληνικό και το Τουρκικό Πανεπιστήμιο θα παρέχουν όλο το απαραίτητο εξοπλισμό και στούντιο.

Η επίσημη γλώσσα του Θερινού Σχολείου είναι τα αγγλικά και όλες οι επικοινωνίες γίνονται στα αγγλικά (επιπέδου First Certificate). Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν κάποια εμπειρία (επαγγελματική ή ερασιτεχνική) στην έρευνα ή στο γύρισμα οπτικοακουστικών έργων (κάμερα, μοντάζ κλπ). Με δεδομένο όμως, ότι οι ασκήσεις είναι ομαδικές, δεν απαιτείται ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία ή εκπαίδευση. Επαγγελματίες, πτυχιούχοι οπτικοακουστικών τεχνών, ενθουσιώδεις ερασιτέχνες της κάμερας, υποψήφιοι με εμπειρία ή εκπαίδευση στην κοινωνική έρευνα, καθώς και ενεργοί φοιτητές ή απόφοιτοι των τμημάτων των Πανεπιστημίων που διοργανώνουν το Θερινό Σχολείο είναι επίσης καλοδεχούμενοι.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν και θα ολοκληρώσουν επιτυχημένα τις ασκήσεις και τα ντοκιμαντέρ, θα πάρουν Πανεπιστημιακή Βεβαίωση από το ένα από τα δύο Πανεπιστήμια (όποιο επιλέξουν) που ισοδυναμεί με 4 Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).

Τα καλύτερα από τα ντοκιμαντέρ που θα γυριστούν, θα προβληθούν στο Aegeandocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που διεξάγεται στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου από τις 20 ως τις 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Τα δίδακτρα είναι 350 ευρώ και για τις δυο εβδομάδες και στα δυο Πανεπιστήμια.

Ημερομηνία λήξης αιτήσεων εγγραφής: 30 Μαΐου 2014
(η αίτηση δεν συνεπάγεται αυτόματη αποδοχή ούτε οικονομική επιβάρυνση. Τα δίδακτρα καταβάλλονται μετά την αποδοχή του υποψηφίου από επιτροπή καθηγητών)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!