H Deborah Turbeville περνάει στην αιωνιότητα σε ηλικία 81 ετών


H Deborah Turbeville περνάει στην αιωνιότητα σε ηλικία 81 ετών

Στην ηλικία των 81 ετών μας άφησε η σπουδαία φωτογράφος μόδας Deborah Turbeville. Η Deborah πέθανε στο Μανχάταν χάνοντας τη μάχη της με την επάρατο νόσο.
Γνωστή ως “anti-Hemlut Newton”, η Deborah έγινε πολύ γνωστή μετά την φωτογράφιση της για το αμερικανικό Vogue το 1975. Στην φωτογραφία που δημοσιεύτηκε βλέπουμε πέντε πολύ λεπτές γυναίκες, οι οποίες φοράνε ρόμπες μέσα σε ένα μπάνιο, φωτογραφία που έσπασε όλους τους κανόνες για το πως έπρεπε να φωτογραφίζονται τα μοντέλα με μαγιό.
Ο λόγος για τον οποίο η Deborah ξεχώρισε είναι ο τρόπος που προσέγγιζε την φωτογραφία μόδας, ένας τρόπος που μέχρι τότε κανείς δεν είχε ξαναδεί. Αντί για τις κλασσικές φωτογραφίες μόδας, η Deborah προσέγγιζε τη φωτογραφία μόδας ως τέχνη Fine Art, με ένα ιδιαίτερο avant-garde στύλ.
Ξεκίνησε ως μοντέλο και δούλεψε ως fashion editor στο περιοδικό Harper’s Bazaar, πριν αναλάβει να φωτογραφίζει η ίδια, με μεγάλη επιτυχία. Συνεργάστηκε με Vogue, Harper’s Bazaar, W και The New York Times και μαζί με τους Helmut Newton και Guy Bourdain θεωρήθηκε ότι συνέβαλε στη διαμόρφωση της φωτογραφίας μόδας.

Deborah Turbeville

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

The New York Times
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!