Δείτε σε ένα video τη διαφορά ποιότητας του Raw και του H.264 video


Δείτε σε ένα video τη διαφορά ποιότητας του Raw και του H.264 video

Πολύ φασαρία γίνεται τον τελευταίο καιρό με το Raw video που μπορούν να δημιουργήσουν οι DSLR μηχανές. Ειδικά η Magic Lantern έχει δημιουργήσει ντελίριο ενθουσιασμού στους χρήστες των Canon DSLRs, ξεκλειδώνοντας σιγά σιγά τη δυνατότητα λήψης Raw video ακόμα και σε μηχανές που είναι πολύ δύσκολο, όπως η Canon EOS 7D.
Φυσικά η λήψη Raw video εξυπηρετεί επαγγελματίες του χώρου προς το παρόν, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα είναι πιο εύκολο και πρακτικό να το δούμε και σε μηχανές που θα απευθύνονται σε παθιασμένους ερασιτέχνες.
Ο Dave Dugdale της ιστοσελίδας LearningDSLRVideo.com έφτιαξε για όλους ένα video στο οποίο φαίνεται καθαρά η διαφορά μεταξύ του Raw και του H.264 video. To H.264 είναι η συμπιεσμένη έκδοση του καθαρού Raw video που μπορεί να δώσει ένας αισθητήρας. Στην ουσία είναι σαν να συγκρίνουμε ένα JPG φωτογραφικό αρχείο με το αντίστοιχο RAW αρχείο του.
Χρησιμοποιώντας Canon DSLRs και τα μαγικά κόλπα της Magic Lantern ο Dave μας δείχνει γιατί γίνεται τόσο θόρυβος με το RAW video.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

fstoppers
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!