Ελληνίδα κερδίζει τον 7ο Dave Bown Projects Semiannual Competition


Ελληνίδα κερδίζει τον 7ο Dave Bown Projects Semiannual Competition

Το έργο αποτελεί μια φωτογραφική εγκατάσταση και αποτελεί μέρος του project “Synecdochic Democracy“, στο οποίο η φωτογράφος εξερευνά την επίδραση της κρίσης του Δυτικού πολιτισμού στις δημοκρατικές λειτουργίες των σημερινών κοινωνιών. Ο τίτλος του project προκύπτει από τις ελληνικές λέξεις συνεκδοχή και δημοκρατία. Όσον αφορά την ενότητα Polis, πρόκειται για περιφερειακές λήψεις της πόλης των Αθηνών από το χώρο του Παρθενώνα οι οποίες στη συνέχεια εκτυπώθηκαν με αναφορά στη μέθοδο των punch cards (ή αλλιώς μηχανογραφημένων δελτίων). Τα μηχανογραφημένα αυτά δελτία χρησιμοποιήθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα ως μέσο αποθήκευσης δεδομένων στους πρώτους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με τη Δήμητρα Ερμείδου, η οποία κέρδισε εκτός από τον τίτλο και 5.000 δολάρια: “Αρχικά ξαφνιάστηκα και χάρηκα αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι κέρδισα το πρώτο βραβείο μου φάνηκε τρελό. Ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση, ότι οι προσπάθειες μου βρήκαν ανταπόκριση και αναγνώριση. Το θέμα του έργου είναι η προβληματική σχέση της δημοκρατίας με τη νεοφιλελεύθερη οικονομία. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα το ότι μπόρεσα να δημιουργήσω ένα έργο το οποίο μιλάει για θέματα που δεν αφορούν μόνο τη χώρα μου, αλλά ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Εύχομαι οι καλλιτέχνες να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να δείξουν τη δουλειά τους με προσιτούς οικονομικά τρόπους. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να επικοινωνήσεις το έργο σου με το κοινό και να αναπτυχθεί ένας διάλογος γύρω από αυτό.”

Η Ερμείδου δημιούργησε το συγκεκριμένο έργο στα πλαίσια της διατριβής της στο Tyler School of Art του Temple Univercity.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Competition Results

Πηγή:

cosmosphilly
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!