Φωτογραφίες του Δημήτρη Γέρου συνοδεύουν την έκθεση “Keramiká. Materia divina de la Antigua Grecia”


Φωτογραφίες του Δημήτρη Γέρου συνοδεύουν την έκθεση “Keramiká. Materia divina de la Antigua Grecia”

Το μουσείο Museo Nacional de Antropología (MNA) που βρίσκεται στο Μεξικό, φιλοξενεί την περιοδική έκθεση “Keramiká. Materia divina de la Antigua Grecia”. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν έργα της αρχαίας ελληνικής τέχνης τα οποία συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο με τη σύγχρονη τέχνη της φωτογραφίας.

Η έκθεση αποτελείται από περισσότερα από 100 εκθέματα από τη συλλογή του μουσείου του Λούβρου, κυρίως κεραμικά και γλυπτά, η ηλικία των οποίων ξεπερνά τα 2.000 χρόνια. Στην είσοδο του μουσείου δεσπόζουν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Δημήτρη Γέρου όπου απεικονίζονται διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας. Πρόκειται για τοιχογραφίες τις οποίες δημιούργησε το μουσείο χρησιμοποιώντας τις εικόνες του καταξιωμένου Έλληνα φωτογράφου, για να συνδέσει τα εκθέματα της έκθεσης με το χώρο προέλευσής τους. Οι φωτογραφίες μεταφέρουν τους επισκέπτες στα ελληνικά τοπία της Νεμέας, της Κορίνθου και της Μεσσήνης.

Η έκθεση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα που συμβαίνουν αυτή την εποχή στο Μεξικό. Η έκθεση θα παραμείνει στο Museo Nacional de Antropología (MNA) έως τις 27 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στο Santo Domingo Cultural Center της Οαχάκα.

Άποψη της εισόδου του μουσείου:

Keramika dimitris geros 1

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν στην έκθεση:

Keramika dimitris geros 2

Keramika dimitris geros 3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions

Πηγή:

Dimitris Yeros
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!