DJI Inspire 2, το απόλυτο επαγγελματικό drone που καταγράφει σε 5.2K RAW video


DJI Inspire 2, το απόλυτο επαγγελματικό drone που καταγράφει σε 5.2K RAW video

Ήρθε ο καιρός μετά από 2 χρόνια να υποδεχτούμε το νέο εξελιγμένο επαγγελματικό τετρακόπτερο drone της DJI, το DJI Inspire 2.

Το DJI Inspire 2 απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ένα drone κατάλληλο για κινηματογραφικά πλάνα υψηλής ανάλυσης με δυνατότητες που δεν προσφέρει η σειρά Phantom.

Καταγράφει, με τις X4S3 και X5S, σε ανάλυση μέχρι 5.2K σε CinemaDNG1 RAW (5280*2972,16:9) στα 30fps και Apple ProRes2 (5280*2972,2:4:1) στα 30fps, 4Κ σε H.265 και H.264 στα 30fps και 60fps στα 100 Mbps (με ταυτόχρονη εγγραφή σε DJI CINESSD και microSD κάρτα μνήμης) και φωτογραφίες σε RAW (DNG), ανάλυσης 20.8 megapixels, με μέγιστη ταχύτητα 20 καρέ το δευτερόλεπτο.

Το νέο drone μπορεί μέσα σε 4 δευτερόλεπτα να αναπτύξει ταχύτητα 108 χιλιομέτρων την ώρα και έχει ξεχωριστή κάμερα FPV με σταθεροποιητή δύο αξόνων για έλεγχο της πορείας. Διαθέτει τεχνολογία αποφυγής συγκρούσεων, με αισθητήρες που αναγνωρίζουν την ύπαρξη αντικειμένων μέχρι τα 30 μέτρα, ακόμα και πάνω από το drone (για λήψεις σε εσωτερικούς χώρους) αλλά και ειδικό αισθητήρα αναγνώρισης του εδάφους.

Η αυτονομία του νέου Inspire 2 πιάνει τα 27 λεπτά (με την X4S), με ειδική τεχνολογία για να μπορεί να πετάει και σε χαμηλές θερμοκρασίες και η εμβέλεια ελέγχου φτάνει τα 7 χιλιόμετρα (αναβαθμισμένη Lightbridge τεχνολογία/μετάδοση εικόνας σε ανάλυση 1080/720 και με δυνατότητα live streaming). Επιπλέον το χειριστήριο ελέγχου του drone υποστηρίζει 2.4 και 5.8 GHz, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για χρήση επιπλέον χειριστηρίου.

To DJI Inspire 2 διαθέτει τις νέες λειτουργίες Spotlight Pro (λοκάρει σε αντικείμενο και το καταγράφει ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του drone σε σχέση με το αντικείμενο) και Profile (ακολουθεί το αντικείμενο από το πλάι), όπως και τις λειτουργίες Active Track (το drone λοκάρει σε ένα αντικείμενο, από ανθρώπους μέχρι αυτοκίνητα και ζώα και το ακολουθεί.), TapFly (μπορεί να πετάξει προς ένα συγκεκριμένο σημείο, επιλέγοντας να αποφύγει τυχόν εμπόδια στη διαδρομή του και ο χειριστής μπορεί να ασχοληθεί με τον έλεγχο της κάμερας) και Smart Return to Home (αν χαθεί το σήμα ελέγχου το drone επιστρέφει στο σημείο απογείωσης αποφεύγοντας τυχόν εμπόδια που υπάρχουν στη διαδρομή του, χρησιμοποιώντας την κυρίως κάμερα για αναγνώριση εμποδίων μέχρι 200 μέτρα).

Η DJI προσφέρει επίσης δύο οθόνες, μία 5.5″ και μία 7.85″ για χρήση με το DJI Inspire 2, το DJI Focus για χρήση με τη Zenmuse X5S και σταθμό για φόρτιση μπαταριών.

Το DJI Inspire 2 θα είναι διαθέσιμο σε κιτ μαζί με την Zenmuse X5S στην τιμή των 6.900 ευρώ από τον Δεκέμβριο του 2016 και μόνο του στην τιμή 3.400 ευρώ με διαθεσιμότητα τον Ιανουάριο του 2017.

Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα της DJI.

DJI Inspire 2

DJI Inspire 2

DJI Inspire 2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DJI
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Εναρκτηριος Επικριτικος | 1 Δεκεμβρίου 2016 στις 20:24

    μια που το site εχει ξεφυγει πλεον απο τον καθαρα φωτογραφικο χαρακτηρα του θα σας προτεινα να κανετε και παρουσιασεις για υπολογιστες videogames κονσολες και αλλα συναφη προιοντα

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!