Ανακοινώθηκε το νέο DJI Mavic Pro Platinum, πιο ήσυχο και με μεγαλύτερη αυτονομία


Ανακοινώθηκε το νέο DJI Mavic Pro Platinum, πιο ήσυχο και με μεγαλύτερη αυτονομία

Στα πλαίσια της IFA του Βερολίνου η DJI ανακοίνωσε το νέο της foldable drone, DJI Mavic Pro Platinum.

To νέο DJI Mavic Pro Platinum διαθέτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου μοντέλου με μερικές βελτιώσεις.

Ξεκινάμε από την πιο σημαντική βελτίωση που είναι τα παραπάνω 11 λεπτά αυτονομίας της μπαταρίας στον αέρα, φτάνοντας σχεδόν τα 30 λεπτά πτήσης. Επιπλέον το νέο Mavic είναι σημαντικά πιο ήσυχο κατά την πτήση, καθώς έχει μειωθεί κατά 60% ο θόρυβος, δηλαδή κατά 4dB. Τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά είναι δυνατά λόγω της χρήσης νέου electronic speed controllers (ESC’s) και ανασχεδιασμένων προπελών, τα οποία είναι συμβατά και με το παλιό Mavic.

Επιπλέον το νέο πλατινέ χρώμα κάνει το νέο drone αρκετά πιο όμορφο.

Στα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά το νέο Mavic είναι ίδιο με το παλιό. Χρησιμοποιεί GPS (για καταγραφή της θέσης απογείωσης και διατήρησης της θέσης του στον αέρα) αλλά έχει και 5 έξτρα οπτικούς αισθητήρες (για πτήσεις σε εσωτερικούς χώρους), τα οποία σε συνδυασμό με την τεχνολογία αποφυγής αντικειμένων (ανιχνεύει στα 15 μέτρα) εξασφαλίζουν ότι το νέο drone θα πέσει πολύ δύσκολα από τον αέρα. Επιπλέον το νέο drone μπορεί να διατηρήσει σταθερό ύψος από το έδαφος, έστω και αν έχουμε διακυμάνσεις της μορφολογίας του εδάφους.

Οι βραχίονες του DJI Mavic Pro Platinum μαζεύουν ώστε να το κάνουν πολύ μικρό για τη μεταφορά του και οι έλικες δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν.

Η κάμερα καταγράφει 4K video στα 30fps (1/2.3″, CMOS) και φωτογραφίες 12 megapixels (DNG RAW αρχεία), ενώ διαθέτει και gimbal 3 αξόνων για ομαλές λήψεις. Ο φακός έχει γωνία λήψης 78.8 μοίρες και μέγιστο διάφραγμα f/2.2 και το ISO φτάνει στο video τα 3200 και στις φωτογραφίες τα 1600.

Ανάμεσα στις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί είναι οι λειτουργίες αυτόματης προσγείωσης και απογείωσης, ActiveTrack (το οποίο αναγνωρίζει ανθρώπους, αυτοκίνητα, κατοικίδια ζώα) με τις επιλογές Spotlight, Profile αλλά και λειτουργία Follow me. Επιπλέον έχει λειτουργία λήψης selfies (dronies), οι οποίες βγαίνουν με την χρήση σήματος που κάνει ο χειριστής με τα χέρια του (Gesture Mode).

Ακόμα υπάρχει η λειτουργία Tripod (τριποδιού) η οποία επιτρέπει το DJI Mavic Pro Platinum να αιωρείται με χαμηλή ταχύτητα για πιο σταθερά πλάνα.

Τέλος έχουμε τη νέα λειτουργία Sports, η οποία επιτρέπει το νέο drone να πιάνει υψηλές ταχύτητες μέχρι 65 χιλιόμετρα την ώρα.

H εμβέλεια του DJI Mavic Pro Platinum φτάνει τα 13 χιλιόμετρα, ενώ το χειριστήριο του έχει εμβέλεια 7 χιλιομέτρων μεταδίδοντας 1080p live view.

Το DJI Mavic Pro Platinum έχει χειριστήριο 2.4 GHz που είναι μικρό σε μέγεθος (έχει μπαταρία 2970mAh), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης μέσω WiFi με smartphone για τον έλεγχο του drone μέσω της εφαρμογής DJI Go App.

H τιμή του είναι 1.300 ευρώ (100 ευρώ πιο ακριβό από το απλό Mavic), ενώ η τιμή του μαζί με το χειριστήριο του είναι στα 1600 ευρώ. Θα το βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DJI
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!