Ανακοινώθηκε το νέο DJI Phantom 4 Advanced, με μικρές διαφορές από την έκδοση Pro


Ανακοινώθηκε το νέο DJI Phantom 4 Advanced, με μικρές διαφορές από την έκδοση Pro

Η DJI παρουσίασε το νέο DJI Phantom 4 Advanced, το οποίο έρχεται να μπει στη σειρά DJI Phantom, ακριβώς κάτω από το DJI Phantom 4 Pro.

Τo DJI Phantom 4 Advanced σε σχέση με το DJI Phantom 4 Pro αν και διαθέτει σύστημα αποφυγής αντικειμένων (ο μπροστά αισθητήρας έχει πλέον εμβέλεια 30 μέτρων) δεν έχει πλαϊνούς αισθητήρες αποφυγής αντικειμένων και τους δύο αισθητήρες υπέρυθρων, ενώ το χειριστήριο του δεν υποστηρίζει τη συχνότητα 5.8 GHz. Επιπλέον έχει αφαιρεθεί η λειτουργία Tapfly Backward.

Κατά τα άλλα το νέο DJI Phantom 4 Advanced κληρονομεί τα περισσότερα χαρακτηριστικά του από την έκδοση Pro, με αισθητήρα 1″ σε ανάλυση 20 megapixels με δυνατότητα λήψης videos σε ανάλυση H.264 4K στα 60fps/100Mbps, H.265 4K στα 30fps/100Mbps και RAW φωτογραφιών των 14 megapixels με ταχύτητα 14 καρέ το δευτερόλεπτο και μηχανικό κλείστρο.

O φακός έχει πεδίο λήψης στις 84°, 24 mm (σε φορμά 35mm), με μέγιστο διάφραγμα f/2.8 και το ISO φτάνει μέχρι τα 6.400 στο video και 12.800 στη λήψη φωτογραφιών. Φυσικά είναι εξοπλισμένο με Gimbal τριών αξόνων.

Και εδώ έχουμε ενσωματωμένη οθόνη αφής των 5.5″ στο χειριστήριο ελέγχου (κοστίζει 300 ευρώ παραπάνω από την απλή έκδοση), το οποίο έχει αναβαθμισμένη τεχνολογία Lightbridge με υποστήριξη 2.4.

Το DJI Phantom 4 Advanced έχει θύρα HDMI, δέχεται microSD κάρτα μνήμης, έχει μικρόφωνο και ηχείο και ενσωματωμένο WiFi.

Και σε αυτό το Phantom έχουμε τις λειτουργίες:
– Draw, που επιτρέπει να σχεδιάσουμε μία πορεία στην οθόνη την οποία το Phantom 4 Pro θα ακολουθήσει με σταθερό ύψος, επιτρέποντας τον χειριστή να ασχοληθεί με τον χειρισμό της κάμερας αλλά και τη λειτουργία ActiveTrack κατά τη οποία το drone λοκάρει σε ένα αντικείμενο (από ανθρώπους μέχρι αυτοκίνητα και ζώα) και το ακολουθεί.
– Active Track, που επιτρέπει το drone να ακολουθεί αντικείμενα από μπροστά, το πλάι ή πίσω, στα οποία λοκάρει
– TapFly, που επιτρέπει να μπορεί να πετάξει προς ένα συγκεκριμένο σημείο, ενώ με την επιλογή TapFly Free λοκάρει την πορεία του drone και αφήνει την κάμερα ελεύθερη να περιστραφεί.
– Gesture Mode που αναγνωρίζει κινήσεις που κάνει ο χειριστής με τα χέρια για το πιο εύκολο λοκάρισμα πάνω του και την λήψη selfies.

Φυσικά το νέο drone λειτουργεί με υποστήριξη GPS και διαθέτει διπλή πυξίδα για καλύτερη σταθεροποίηση στον αέρα και για να μπορεί να επιστρέψει στο σημείο απογείωσης με μία εντολή ή όταν παρουσιαστεί απώλεια ελέγχου.

Η LiPo μπαταρία δίνει αυτονομία 30 λεπτών πτήσης, ενώ η εμβέλεια του φτάνει τα 7 χιλιόμετρα.

Το νέο DJI Phantom 4 Advanced είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της DJI στα 1.549 ευρώ (το DJI Phantom 4 Pro έχει 1.699 ευρώ), ενώ μαζί με την οθόνη των 5.5″ η τιμή του είναι στα 1.849 ευρώ. Θα το βρείτε εδώ.

DJI Phantom 4 Advanced

DJI Phantom 4 Advanced

DJI Phantom 4 Advanced

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!