Δείτε τα φωτογραφικά προϊόντα που μπήκαν στην λίστα του Time με τα πιο σημαντικά gadgets


Δείτε τα φωτογραφικά προϊόντα που μπήκαν στην λίστα του Time με τα πιο σημαντικά gadgets

Ανάμεσα στα “gadgets” που βρίσκονται στη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και φωτογραφικά προϊόντα.

Από αυτά αυτό που βρίσκεται πιο πάνω στη λίστα είναι η μηχανή της Kodak, Kodak Brownie, η οποία μάλιστα είναι στη θέση νο8.
Η Kodak Brownie παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 1900 και ήταν από τις πιο οικονομικές φωτογραφικές μηχανές της εποχής της, κοστίζοντας μόλις 1 δολάριο. Ήταν από τις πρώτες μηχανές που επέτρεπαν λήψεις στο χέρι και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Κατασκευασμένη από χαρτόνι με ένα απλό φακό, δεχόταν φιλμ μεσαίου φορμά 120.

Kodak Brownie

Δεύτερη στη λίστα και στο νο19 είναι η videocamera της JVC, JVC VideoMovie, η οποία απο το 1983 μέχρι και το 2006 χρησιμοποιήθηκε από πάρα πολλούς για να καταγράψει την ανθρώπινη και όχι μόνο δραστηριότητα στον πλανήτη.
Η κάμερα που εμφανίστηκε στην ταινία του 1985, Back to the Future, κατέγραφε σε VHS κασέτα που έμπαινε στο εσωτερικό της, καθώς μέχρι τότε η κασέτα στις videocameras έμπαινε σε ένα περιφερειακό πρόσθετο που ήταν εκτός της κάμερας. Επιπλέον ήταν από τις πρώτες κάμερες που συνδέονταν σε τηλεόραση μέσω καλωδίου για προβολή του video που είχε καταγραφεί.

JVC

Στη θέση νο27 βρίσκουμε την κάμερα της Polaroid. H πρώτη Instant μηχανή της Polaroid παρουσιάστηκε το 1948, ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του instant film (η πρώτη instant μηχανή στην ιστορία κατασκευάστηκε το 1923) . Η πρώτη οικονομική Polaroid, Polaroid OneStep Land, κυκλοφόρησε το 1977 και έγινε αμέσως best seller.

Σήμερα η τρέλα των instant μηχανών έχει επανέλθει με τη Fujifilm να στηρίζει μεγάλο μέρος των εσόδων της στην μεγάλη επιτυχία των σύγχρονων Instax μηχανών της.

Polaroid

Τέλος στο νο46 βρίσκεται το οικονομικό drone της DJI, DJI Phantom. Μόλις μερικά χρόνια στην αγορά, το DJI Phantom φαίνεται ότι έχει καταφέρει να έχει μεγάλο αντίκτυπο, επιτρέποντας την λήψη εικόνων από ψηλά με τέτοιο τρόπο που πριν μερικά χρόνια θεωρούσαμε ότι ήταν αδύνατο, τουλάχιστον για τον απλό φωτογράφο-βιντεολήπτη.

Μπορείτε να διερευνήσετε την αγορά του DJI Phantom στην επίσημη αντιπροσωπεία Myhelis.

DJI Phantom 4

Απλά να αναφέρουμε ότι στη κορυφή της λίστας βρίσκεται το Apple iPhone, στη δεύτερη θέση η τηλεόραση Sony Trinitron και στη τρίτη θέση το Apple Macintosh. Δείτε όλη τη λίστα εδώ.

Εσείς ποιο άλλο φωτογραφικό προϊόν θα βάζατε στη λίστα και σε ποια θέση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Time
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!