DJI Zenmuse X7: Ανακοινώθηκε η πρώτη κάμερα Super 35 στον κόσμο για αεροφωτογραφίσεις


DJI Zenmuse X7: Ανακοινώθηκε η πρώτη κάμερα Super 35 στον κόσμο για αεροφωτογραφίσεις

Η DJI προχωράει ακάθεκτη στο κόσμο των drones και οδηγεί την κούρσα των προιόντων για αεροφωτογραφίσεις.

H ανακοίνωση της νέας κάμερας DJI Zenmuse X7 αποτελεί την πρώτη κάμερα της εταιρείας με αισθητήρα Super 35, η οποία όπως αναφέρει η DJI στην ανακοίνωση της είναι η πρώτη του είδους και στον κόσμο.

Η DJI Zenmuse X7 προσφέρει το εντυπωσιακό δυναμικό εύρος των 14 stops, καταγράφοντας 6K CinemaDNG RAW ή 5.2K Apple ProRes σε μέχρι 30 FPS, αλλά και 3.9K CinemaDNG RAW ή 2.7K ProRes σε μέχρι 59.94 FPS. Επιπλέον καταγράφει φωτογραφίες στα 24 megapixels.

Η νέα μηχανή έχει και νέο mount φακών με την ονομασία DJI DL-Mount, ενώ μαζί ανακοινώθηκαν και τέσσερις νέοι φακοί, στα 16mm, 24mm, 35mm και 50mm, με μέγιστο ανοιχτό διάφραγμα στο f/2.8. Οι νέοι φακοί είναι κατασκευασμένοι από ανθρακονήματα, ώστε να είναι ανθεκτικοί και με μικρό βάρος, κατάλληλοι για αεροφωτογραφίσεις. Ο 16mm είναι εξοπλισμένος με ενσωματωμένο φίλτρο ND 4, ενώ οι φακοί στα 24mm, 35mm και 50mm διαθέτουν μηχανικό κλείστρο.

Η DJI παρουσίασε επίσης το νέο χρωματικό σύστημα DJI Cinema Color System (DCCS), το οποίο διαθέτει η νέα κάμερα. Το DCCS διαθέτει χρωματικό χώρο D-Log Curve και D-Gamut RGB για μεγαλύτερη ευελιξία κατά την επεξεργασία του αρχικού υλικού.

Η DJI Zenmuse X7 με τον φακό των 16mm ζυγίζει 631 γραμμάρια και το DJI Inspire 2 μπορεί να πετάξει μαζί της για 23 λεπτά.

Η νέα κάμερα κοστίζει 2.999 ευρώ και οι φακοί θα κοστίζουν 1.499 ευρώ, ο κάθε ένας, με εξαίρεση τον 50άρη, ο οποίος έχει την τιμή των 1.399 ευρώ. Θα την βρείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της DJI.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DJI
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!