Η Έννοια της Αφήγησης


Η Έννοια της Αφήγησης

Το σεμινάριο διαρκεί συνολικά 8 ώρες, απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους και περιλαμβάνει εκτός από θεωρία και πρακτική εξάσκηση.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Σεμινάριο Φωτογραφίας Ντοκουμέντου από τον Γιάννη Κόντο (14 & 15.6.2014, 10:00-14:00)

Τίτλος: Η Έννοια της Αφήγησης

Περιγραφή: Κάθε φωτογραφία εμπεριέχει ίχνη αφήγησης. Παρόλα αυτά η παρουσία πρωτογενών αφηγηματικών στοιχείων σε μια φωτογραφία δεν την καθιστούν αυτοδικαίως αφηγηματική. Για να υπάρξει αφήγηση και όχι απλώς ‘περιγραφή κατάστασης’, είναι απαραίτητη μια σειρά αλληλένδετων εικόνων οι οποίες οπτικοποιούν το γεγονός, την πράξη, το πέρασμα από μια κατάσταση σε άλλη, την αλλαγή, τη διαφορά. Η πιο γνωστή μορφή φωτογραφικής αφήγησης είναι το φωτογραφικό δοκίμιο, ένα σύνολο φωτογραφιών, συνήθως δημοσιευμένων με συνοδεία κειμένου, που προσπαθεί, να αποκαλύψει την πεμπτουσία κάποιου προσώπου, χώρου ή γεγονότος. Η διδασκαλία του σεμιναρίου περιλαμβάνει αισθητική της φωτογραφίας και κριτική, ενώ στηρίζεται σε προβολή και ανάλυση εικόνων και δοκιμίων αλλά και σε συζητήσεις γύρω από τη Φωτοδημοσιογραφία.

Προϋποθέσεις: Το σεμινάριο προϋποθέτει βασικές γνώσεις φωτογραφίας και είναι ανοικτό σε όσους ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο ή τις τέχνες γενικότερα, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων, την ηλικία και το αν είναι ενεργοί δημιουργοί, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες.

Εξοπλισμός & Προετοιμασία: Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν μια σειρά 10 δικών τους φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή κατά την έναρξη του σεμιναρίου. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πρακτική εξάσκηση περιλαμβάνει ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή smartphone με δυνατότητα άμεσης παράδοσης του υλικού σε ηλεκτρονική μορφή.

Για το φωτογράφο:
Ο Γιάννης Κόντος είναι καταξιωμένος διεθνώς στο χώρο της φωτοδημοσιογραφίας. Είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου (PhD) στη Φωτογραφία Ντοκουμέντου από το University of Wales και Master of Arts από το University of Westminster. Συνεργάτης διεθνών πρακτορείων έχει καλύψει τα σημαντικότερα γεγονότα του πλανήτη με αποστολές σε περισσότερες από 45 χώρες: από την Παλαιστίνη και το Ιράκ έως την Δυτική Σαχάρα και τη Σιέρα Λεόνε, και από την Βόρεια Κορέα και το Αφγανιστάν έως το Μεξικό και την Κολομβία. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 20 διεθνή βραβεία και έχει πραγματοποιήσει πολλές σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Φωτογραφίες του δημοσιεύονται στα σημαντικότερα ξένα έντυπα όπως: Time, The New York Times, Stern, Le Monde, Liberation, Guardian κ.α. Περισσότερα: www.yanniskontos.com

Κόστος/ Cost: 60 €
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15
Χώρος:Δημοτικό Θέατρο παλαιών Σφαγείων “Δημήτριος Χατζής”

Δηλώσεις συμμετοχής στο info@photometria.gr ή μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photometria Festival workshop
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!