Οι Sony, Olympus και Panasonic μας παραπλανούν; Έτσι ισχυρίζεται ο παρουσιαστής του video που ακολουθεί


Οι Sony, Olympus και Panasonic μας παραπλανούν; Έτσι ισχυρίζεται ο παρουσιαστής του video που ακολουθεί

Ξεκινάει εξηγώντας τι είναι το εστιακό μήκος και ο όρος Crop Factor και προχωράει στην σχέση του Crop Factor με το ISO και το διάφραγμα.
Επίσης μας εξηγεί γιατί οι παρακάτω προτάσεις είναι όλες λάθος:
– οι μικρότεροι αισθητήρες έχουν υψηλότερο ψηφιακό θόρυβο
– οι μικρότεροι αισθητήρες έχουν λιγότερο bokeh
– ένας φακός για mirrorless M4/3 μηχανή 12-35mm f/2.8 είναι ίδιος με ένα φακό 24-70mm f/2.8

Στην συνέχεια εξηγεί γιατί οι Sony, Olympus και Panasonic παραπλανούν τους πελάτες τους, ενώ κάνει αναφορά και για την Fujifilm και το ISO, καταλήγοντας όμως ότι οι καλές εταιρείες είναι οι Canon, Nikon, Fujifilm, Sigma, Metabones και Voigtlander.

Η αλήθεια είναι ότι ο Northrup επιχειρηματολογεί για τα συμπεράσματα του και μάλιστα το κάνει με μαθηματική απόδειξη, λέγοντας ότι Sony, Olympus και Panasonic μετατρέπουν το εστιακό μήκος των φακών τους σε όρους 35mm αλλά όχι και το μέγιστο διάφραγμα το οποίο διατηρούν χωρίς να το μετατρέπουν όπως θα έπρεπε.
Ο Northrup αποδεικνύει ότι ένας φακός 12-35mm f/2.8 είναι ίδιος με ένα φακό 24-70mm f/5.6 και όχι με ένα φακό 24-70mm f/2.8.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που μας λέει είναι ότι η λέξη ISO προκύπτει από την ελληνική λέξη “ίσος” και δεν είναι τα αρχικά του “International Organization for Standardization” και πράγματι αυτός ο ορισμός υπάρχει στην σελίδα στου οργανισμού.

Δείτε το video και πείτε μας τι πιστεύετε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!