Ο φωτογράφος Don McCullin εμπνέει με τα λόγια του


Ο φωτογράφος Don McCullin εμπνέει με τα λόγια του

Οι φωτογράφοι που αποφασίζουν να καλύψουν πολέμους έχουν το πιο δύσκολο έργο αφού πρέπει να δημιουργήσουν εικόνες ενώ γύρω τους υπάρχει θάνατος και καταστροφή.

Ο φωτογράφος Don McCullin, ένας από τους πιο γνωστούς Βρετανούς φωτογράφους, έχει καλύψει με τον φακό του πολλές πολεμικές συρράξεις σε όλο τον κόσμο και έχει κερδίσει πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία το World Press Photo Award για την κάλυψη του πολέμου στην Κύπρο, το Warsaw Gold Medal και το Cornell Capa Award.

Στην παρακάτω 4λεπτη συνέντευξη του μας μιλάει για τις δυσκολίες κάλυψης ενός πολέμου, για το πως η Nikon μηχανή του σταμάτησε την σφαίρα ενός ελεύθερου σκοπευτή και για το πως τα βιώματα του και οι εμπειρίες του από τους πολέμους που έχει καλύψει τον στοιχειώνουν ακόμα και σήμερα.

Όπως μας λέει ο ίδιος αγαπάει την φωτογράφιση της Βρετανικής υπαίθρου και δεν θέλει ο κόσμος να τον θυμάται ως πολεμικό φωτογράφο (war photographer) αλλά ως ένα φωτογράφο που δημιούργησε εξαιρετικές φωτογραφίες τοπίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!