Δουλεύοντας με το Photoshop 0.63 του 1988 [video]


Δουλεύοντας με το Photoshop 0.63 του 1988 [video]

Τα σημερινά λογισμικά επεξεργασίας έχουν πανίσχυρους αλγορίθμους και φοβερές δυνατότητες.

Φυσικά δεν ήταν πάντα έτσι.

Οι πρώτες εκδόσεις του Photoshop, το οποίο ξεκίνησε την επανάσταση της ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφιών, ήταν επαναστατικές για την εποχή τους, αλλά σήμερα μοιάζουν σαν ένα κακό ανέκδοτο!

Σήμερα το Photoshop έχει ηλικία 29 ετών. Ήταν το 1987 όταν ο Thomas Knoll δημιούργησε ένα λογισμικό προβολής εικόνων με το όνομα “Display”. Ο πρόγονος του Photoshop μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προβολή ασπρόμαυρων φωτογραφιών σε ασπρόμαυρες οθόνες και αρχικά δεν είχε δυνατότητες επεξεργασίας των εικόνων που πρόβαλε.

Ο αδερφός του Thomas, John Knoll, μόλις είδε το νέο λογισμικό ενθουσιάστηκε και τον παρότρυνε να προχωρήσουν μαζί στην ανάπτυξη ενός λογισμικού επεξεργασίας εικόνας. Τα δύο αδέρφια δημιούργησαν το ImagePro, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους να το πουλήσουν σε μεγάλες εταιρείες της Silicon Valley.

Ο Thomas τελικά επέλεξε να ονομάσει το λογισμικό Photoshop και το 1989 το παρουσίασε στις Apple και Adobe. H Adobe έσπευσε να αγοράσει το νέο και πολλά υποσχόμενο λογισμικό κυκλοφορώντας την πρώτη έκδοση του, Photoshop 1.0, το 1990.

Είχαμε δει τον Terry White να μας παρουσιάζει ένα tutorial της πρώτης έκδοσης του Adobe Photoshop, που παρουσιάστηκε το 1990.

Ο KrazyKen του καναλιού στο YouTube, Computer Clan, πάει λίγο πιο παλιά και παρουσιάζει ένα tutorial της beta έκδοσης του Photoshop, 0.63 του 1988.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photoshop
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!