Κάλεσμα σε δωρεάν workshop στη Δράμα για κάλυψη του Μπάμπιντεν του 2024


Κάλεσμα σε δωρεάν workshop στη Δράμα για κάλυψη του Μπάμπιντεν του 2024

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας στην προσπάθεια ανάδειξης της παραδοσιακής γιορτής του Μπάμπιντεν σας προσκαλεί σε ένα Βιωματικό Φωτογραφικό Εργαστήρι στις 5-8 Ιανουαρίου 2024.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Το Μπάμπιντεν του 2024 πλησιάζει. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας στην προσπάθεια ανάδειξης της παραδοσιακής γιορτής του Μπάμπιντεν σας προσκαλεί σε ένα Βιωματικό Φωτογραφικό Εργαστήρι στις 5-8 Ιανουαρίου 2024. Με επίκεντρο το χωριό της Πετρούσας και υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Τσάφου, επαγγελματία φωτογράφου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν με μοναδικό τρόπο το ξεχωριστό διονυσιακό δρώμενο Μπάμπιντεν και να μυηθούν στη μυσταγωγική γιορτινή διάθεση των ημερών. Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν και δε θα υπερβαίνει τα τρία (3) άτομα. Το βιωματικό φωτογραφικό εργαστήρι θα έχει ως θέμα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και θα διακρίνεται από έντονα στοιχεία φωτορεπορτάζ και επιτόπιας καταγραφής, σε ένα χρονικό πλαίσιο που θα κατανέμεται τμηματικά καθόλη τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών.

Η διαδικασία επιλογής
Το εργαστήρι απευθύνεται σε προχωρημένους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους και λιγότερο σε αρχάριους φωτογράφους. Όσοι επιθυμούν μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στέλνοντας ένα δείγμα δουλειάς 10-12 φωτογραφιών στο email pspetrousas@yahoo.gr μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Ο εισηγητής του σεμιναρίου θα επιλέξει έως τρία (3) άτομα αξιολογώντας τα δείγματα δουλειάς και κρίνοντας με βάση την οπτική αντίληψη κάθε υποψήφιου. Καθώς πρόκειται για μια θεματική ενότητα ανθρωποκεντρικής-αφηγηματικής φωτογραφίας, θα ήταν καλό τα δείγματα δουλειάς να διαμορφωθούν πάνω σε αυτό το πλαίσιο και όχι λ.χ. σε θεματικές ενότητες φυσικού τοπίου, λήψης με drones κ.ο.κ. Τα άτομα που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Διαδικτυακή Συνάντηση
Πριν την συνάντηση στο πεδίο θα διοργανωθεί μια διαδικτυακή συνάντηση με τον εισηγητή η οποία θα συνδυαστεί και με μια ενημέρωση για το έθιμο όπου θα συμμετέχουν ένας ανθρωπολόγος και ένας από τους οργανωτές του εθίμου. Η συνάντηση αυτή θα έχει ως επιδίωξη την πιο άμεση προσαρμογή των επιλεχθέντων στο κλίμα και στο περιβάλλον του Μπάμπιντεν.

Σκοπός
Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να συμβάλλει στην υλοποίηση μιας φωτογραφικής έκθεσης που σχεδιάζεται να γίνει σε περίπου ένα χρόνο από τώρα. Ως εκ τούτου, όσοι συμμετάσχουν στο φωτογραφικό εργαστήρι θα κληθούν, εφόσον το επιθυμούν, να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια υποβάλλοντας κάποιες από τις φωτογραφίες τους, οι οποίες θα εκτεθούν στο κτίριο του Συλλόγου στην Πετρούσα.

Ο εισηγητής
Ο Γιώργος Τσάφος είναι επαγγελματίας φωτογράφος που ειδικεύεται στην ταξιδιωτική και ανθρωποκεντρική φωτογραφία. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται επισταμένα με τη φωτογραφική αποτύπωση παραδοσιακών εθίμων και λαϊκών δρώμενων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Διευκρινήσεις
Η συμμετοχή στο βιωματικό φωτογραφικό εργαστήρι είναι δωρεάν, ωστόσο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη διαμονή τους. Δεν θα υπάρχει κανενός είδους αμοιβή ούτε «από» ούτε «προς» τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούσας. Τα δείγματα δουλειάς θα πρέπει να αποτελούνται από φωτογραφίες με τη μεγάλη πλευρά όχι μεγαλύτερη από 1200px.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

workshops
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.