Δείτε Όρκες να κυνηγούν και να τρώνε δελφίνια!


Δείτε Όρκες να κυνηγούν και να τρώνε δελφίνια!

Επιστήμονες κατέγραψαν πλάνα που δείχνουν όρκες να κυνηγούν και στη συνέχεια να τρώνε δελφίνια για πρώτη φορά.

Τρομακτικό σκηνικό! Για πρώτη φορά στην ιστορία καταγράφηκε ομάδα από όρκες (οι λεγόμενες φάλαινες δολοφόνοι) να στήνουν παγίδα σε δελφίνια και στη συνέχεια να τα τρώνε ανοιχτά των ακτών της Χιλής! Οι ερευνητές με επικεφαλής τη Δόκτωρ Ana García Cegarra από το Universidad de Antofagasta της Χιλής, βρίσκονταν σε μια κοντινή βάρκα και κατέγραψαν πλάνα μέσω drone τα οποία δείχνουν μια ομάδα από όρκες να κυνηγούν και να τρώνε δελφίνια του είδους “dusky dolphins” που είναι ένα είδος δελφινιού που λέγεται Σκούρος λαγηνόρρυγχος.

Οι επιστήμονες είχαν αναφέρει ότι στην περιοχή υπήρχαν όρκες που κυνηγούσαν διάφορα είδη δελφινιών αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το κατέγραψαν σε πλάνα με τη βοήθεια drone. Είναι η απόδειξη ότι τα “σκοτεινά” δελφίνια (Σκούροι λαγηνόρρυγχοι) όχι μόνο τα κυνηγάνε, αλλά τα πιάνουν και τα μοιράζονται ως τροφή οι όρκες του ψυχρού θαλάσσιου ρεύματος Humboldt Current, το οποίο ρέει βόρεια στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά μήκος της δυτικής ακτής της Νότιας Αμερικής. Οι επιστήμονες τράβηξαν το βίντεο το 2023, αλλά η μελέτη που το παρουσίασε δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Marine Science την περασμένη εβδομάδα.

Μετά από έρευνες και ανάλυση δεδομένων για περισσότερα από 10 χρόνια, η ομάδα επιστημόνων κατέγραψε 28 θεάσεις από όρκες σε δύο τοποθεσίες στην περιοχή Humboldt Current. Σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις, οι όρκες κυνήγησαν και έφαγαν δελφίνια. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν έχουν όλα τα είδη της όρκας τις ίδιες “γαστρονομικές” προτιμήσεις. Μπορούν να χωριστούν σε διαφορετικούς τύπους ανάλογα με τις επιλογές τροφίμων, την ακουστική ικανότητα και τη γενετική τους. Οι παρατηρήσεις αυτές πάντως υπογραμμίζουν τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και τη συνεργατική συμπεριφορά μεταξύ των φαλαινών δολοφόνων.

Αυτές οι παρατηρήσεις μπορούν να δώσουν νέες πληροφορίες όσο αφορά τις διατροφικές συνήθειες τους και κυρίως μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη διατήρηση των πληθυσμών τους στο νότιο ημισφαίριο. Η μελέτη των φαλαινών δολοφόνων στο φυσικό τους περιβάλλον είναι πολύ δύσκολη καθώς θεωρούνται οι κορυφαίοι θαλάσσιοι θηρευτές οι οποίοι ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις και ζουν στην ανοικτή θάλασσα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την παρατήρηση.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!