Sponsored
Γενικά νέα

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που ορίζει την χρήση των drones στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που ορίζει την χρήση των drones στην Ελλάδα

Σήμερα 3 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Κανονισμός – γενικό πλαίσιο πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών- ΣμηΕΑ (Unmanned Aircraft Systems – UAS).

Προς το παρόν τον δημοσιεύουμε όπως γράφετε στο Αριθμ. Δ/ΥΠΑ/21860/1422 – ΦΕΚ B 3152 – 30.09.2016.

Η ισχύς του νέου κανονισμού ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2017.

Θα τον μελετήσουμε και θα επανέλθουμε με αναλυτικό άρθρο σχετικά με το τι ισχύει!

[pdfviewer width=”665″ height=”1000″ beta=”true/false”]http://www.pttl.gr/wp-content/uploads/2016/10/document.pdf[/pdfviewer]

 

Σχόλια

  1. Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω πόσα γραμμάρια μπορούμε να σηκώσουμε χωρίς άδεια drones και η απόσταση πρέπει να είναι 50 μέτρα ύψος και η απόσταση επίσης χωρίς άδεια ??

    1. Απάντηση στον nikos
      «Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω πόσα γραμμάρια μπορούμε να σηκώσουμε χωρίς άδεια drones και η απόσταση πρέπει να είναι 50 μέτρα ύψος και η απόστασ…»

      οποιοδήποτε drone δεν είναι κατηγορία παιχνίδι (δηλαδή όλα τα drone της DJI) προυποθέτει την εγγραφή στην ΥΠΑ, ανεξαρτήτως γραμμαρίων, λόγω του ότι έχουν κάμερα. Και το DJI Mini που είναι στα 249 γραμμάρια προυποθέτει την εγγραφή του χειριστή στην ΥΠΑ.

Σχόλια

Άφησε ένα σχόλιο