DSLR vs Mirrorless. Αποτελέσματα ψηφοφορίας.


DSLR vs Mirrorless.  Αποτελέσματα ψηφοφορίας.

Η ψηφοφορία μας με την ερώτηση “Πιστεύετε ότι οι μικρές mirroless μηχανές που αλλάζουν φακούς θα αντικαταστήσουν τις DSLR?” έκλεισε και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στο ελληνικό φωτογραφικό κοινό δεν υπάρχει ακόμα η τάση προς τις  mirroless μηχανές που εμφανίζεται στο εξωτερικό (όχι ακόμα τουλάχιστον). Γεγονός είναι ότι οι πωλήσεις του συγκεκριμένου είδους μηχανών στην χώρα μας δεν είναι σε καλά επίπεδα.  Οι περισσότεροι Έλληνες εξακολουθούν να προτιμούν τις DSLR.  Σε σύνολο 69 ψήφων, μόνο ο ένας στους τέσσερις (25%) πιστεύει ότι στο μέλλον οι DSLR θα αντικατασταθούν από τις μικρές mirrorless που αλλάζουν φακούς, ποσοστό πάντως το οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρό δεδομένου ότι οι μηχανές αυτού του είδους δεν μετράνε πάνω από μία πενταετία ζωής.  Μην ξεχνάμε ότι η Nikon πριν 1 χρόνο κυκλοφόρησε τα πρώτα της μοντέλα και η Canon πριν μερικούς μήνες μπήκε στον χορό με την πρώτη της μηχανή, την M. Το μέλλον θα δείξει και δεν έχουμε παρά να κάνουμε υπομονή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    ίσως άμα είχαν πιο χαμηλές τιμές να είχαν και μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό,αλλά στις τιμές των πιο πολλών mirror-less αγοράζεις dslr όπου έχεις και όλα τα καλά(εκτός του βάρους)!!!

  • #
    1

    χαχαχααχ, 6/12/2023

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!