Nikon D5: Η DxO Mark τέσταρε τον αισθητήρα της, τα αποτελέσματα δεν εντυπωσιάζουν


Nikon D5: Η DxO Mark τέσταρε τον αισθητήρα της, τα αποτελέσματα δεν εντυπωσιάζουν

H DxO Mark έβαλε στο εργαστήριο της τη νέα Nikon D5 και δοκίμασε τον αισθητήρα της.

Η Nikon D5 δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις παλαιότερες Nikon D4/Nikon D4S, καταλαμβάνοντας μόλις την 22η θέση στη γενική κατηγορία, ενώ Nikon D4 και Nikon D4s βρίσκονται στις θέσεις 16 και 18 αντίστοιχα.

Αν και η DxO Mark αναφέρει “κομψά” ότι o αισθητήρας της νέας Nikon D5 λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα, παρόλα αυτά βλέπουμε ότι η αύξηση της ανάλυσης από τα 16 megapixels (Nikon D4/Nikon D4s) στα 20.8 megapixels είχαν ως αποτέλεσμα να μην έχουμε βελτιώσεις σε άλλους τομείς, όπως το δυναμικό εύρος και η απόδοση σε υψηλά ISO.

Όσο αφορά το δυναμικό εύρος μάλιστα η Nikon D5 απογοητεύει πιάνοντας την 120η θέση με 12.3 (ενώ η Nikon D4 είχε 13.1 -50η θέση και η Nikon D4s 13.3 -38η θέση), ενώ στη δυνατότητα λήψης σε χαμηλό φωτισμό με ISO, η 20η θέση με 2424 μονάδες (με τη Nikon D4 να είναι στη 10 θέση με 2965 και τη Nikon D4s στην 6 θέση με 3074) δεν μπορεί να κριθεί παρά ένα βήμα προς τα πίσω.

Το δυνατό σημείο της Nikon D5 φαίνεται ότι είναι το βάθος χρωμάτων, αφού πλασαρίστηκε στη 13η θέση με 25.1 μονάδες (έναντι της 23ης θέσης της Nikon D4 και της 30ης θέσης της Nikon D4s).

Στη γενική κατάταξη της DxO Mark πρώτη παραμένει η Sony A7R II, με δεύτερη τη Nikon D810 και τρίτη τη Sony Cyber-Shot DSC-RX1R II. Όσο αφορά το δυναμικό εύρος την πρωτιά διατηρεί η Nikon D810 (ακολουθεί η Sony A7R II και η Sony Cyber-Shot DSC-RX1R IΙ), ενώ βασίλισσα του ISO παραμένει η Sony A7S (δεύτερη είναι η Sony A7R II και τρίτη η Nikon Df). Τέλος στη κατάταξη με βάση το βάθος των χρωμάτων πρώτη εξακολουθεί να είναι η Phase One IQ180 Digital Back (δεύτερη η Phase One P65 Plus και τρίτη η Sony A7R II).

Φυσικά μία μηχανή δεν είναι μόνο ο αισθητήρας της και η Nikon D5 απευθύνεται σε φωτογράφους σπορ και άγριας ζωής, στους οποίους προσφέρει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα όπως το γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης και η μεγάλη ταχύτητα συνεχών λήψεων.

Διαβάστε όλο το review του αισθητήρα της Nikon D5 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DSLRs Nikon Nikon D5 Nikon DSLRs

Πηγή:

DxO Mark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Συγκλονιζει η ΝΙΚΟΝ και μονο και μονο αυτο δειχνει γιατι η CANON κανει πιο σοβαρη δουλεια.

    • #
      1

      ένα λεπτό Αλέξανδρε…γιατί άμα ψάξεις να βρεις Canon στη λίστα της DxO Mark θα πας στο νο26 για να δεις την πρώτη…και από πάνω πολλές Nikon, Sony μέχρι Leica και Samsung…οπότε στο θέμα αισθητήρων τουλάχιστον η Canon δεν νομίζω ότι κάνει σοβαρή δουλειά…ίσα ίσα η Sony τους έχει πάρει όλους τα σώβρακα (εφόσον και πολλές Nikon χρησιμοποιούν Sony αισθητήρες)…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!