Η DxOMark βαθμολογεί τον Zeiss 55mm f/1.8 FE ως τον καλύτερο φακό με AF που έχει δοκιμάσει ποτέ


Η DxOMark βαθμολογεί τον Zeiss 55mm f/1.8 FE ως τον καλύτερο φακό με AF που έχει δοκιμάσει ποτέ

Η Zeiss είναι γνωστή για την ποιότητα της και περιμέναμε με αγωνία να δούμε πως θα τα πάει ο νέος της φακός Zeiss 55mm f/1.8 FE στα τεστ της DxO Mark.

O Zeiss FE 55mm F1.8 ZA Carl Zeiss Sonnar T* (SEL55F18Z) παρουσιάστηκε μαζί με τις νέες Full Frame Mirrorless μηχανές Sony A7 και Sony A7R και αν και είναι ένας prime φακός με f/1.8 κατάλληλος για Sony E-Mount, η τιμή του κοντά στα 1000 δολάρια τον καθιστά μία από τις πιο ακριβές επιλογές στην κατηγορία του.

Είναι λογικό λοιπόν να περιμέναμε να είναι τουλάχιστον εξαιρετικός στην απόδοση του. Από ότι φαίνεται όμως τελικά ο Zeiss 55mm f/1.8 FE ξεπέρασε και τις προσδοκίες των πιο αισιόδοξων οπαδών της εταιρείας. Η DxOMark τον δοκίμασε πάνω σε μία Sony A7R και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.
Η ποιότητα εικόνας που δίνει τον καθιστούν ένα καταπληκτικό φακό (outstanding image quality) και τα 1000 δολάρια, όπως γράφει η γνωστή ιστοσελίδα, είναι μία πολύ λογική τιμή για την απόκτηση του.
Μάλιστα ο Zeiss 55mm f/1.8 FE καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη των φακών της DxOMark , αγγίζοντας σε ποιότητα τον Zeiss Distagon T* Otus 1.4/55 ZF.2 (manual εστίασης), ο οποίος βρίσκεται στη νο1 θέση.
Στην κατάταξη δε των φακών με βάση την απόδοση των οπτικών τους ο Zeiss 55mm f/1.8 FE παίρνει την πρωτιά αφήνοντας τον Zeiss Distagon T* Otus 1.4/55 ZF.2 στη δεύτερη θέση.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά στην DxOMark.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DXOMArk Lenses Zeiss Zeiss Lenses

Πηγή:

DxOMark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!