DxO ONE, ανακοινώθηκε η απόλυτη κάμερα για το iPhone


DxO ONE, ανακοινώθηκε η απόλυτη κάμερα για το iPhone

H DxO ONE συνδέεται με το iPhone (και το iPad) στην υποδοχή LightningTM και ελέγχεται μέσα από μία δωρεάν εφαρμογή που διαθέτει η εταιρεία (δυνατότητα ρύθμισης του διαφράγματος, της ταχύτητας κλείστρου και του ISO). Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να περιστρέψει την κάμερα κατά 60 μοίρες προς τα πάνω και προς τα κάτω, επιτρέποντας την λήψη εικόνων χαμηλότερα ή ψηλότερα από το επίπεδο των ματιών.

“H ποιότητα εικόνας της DxO ONE είναι εκπληκτική” δήλωσε ο Jerome Meniere, CEO και ιδρυτής της DxO, “Είναι δυνατή η λήψη πεντακάθαρων εικόνων υπό το φως του φεγγαριού, το οποίο είναι απίθανο για μία κάμερα αυτού του μεγέθους. Το ρηχό βάθος πεδίου και το bokeh του φακού στα f/1.8 είναι πραγματικά τέλεια για την λήψη πορτραίτων.”

Η νέα DxO ONE διαθέτει αισθητήρα 1″, ανάλυσης 20.2 megapixels και τεχνολογίας CMOS BSI (η ίδια η DxO τον βαθμολογεί με 85) και φακό 32mm με f/1.8 (μέχρι f/11). Δημιουργεί videos Full HD 1080p στα 30 fps (ή HD 720 στα 120fps) και διαθέτει σταθεροποιητή. Η μέγιστη ταχύτητα κλείστρου είναι 1/8000 (μέχρι 15 δευτερόλεπτα) και το ISO φτάνει μέχρι 51.200 (ξεκινάει από τα 100). Επιπλέον αποθηκεύει εικόνες σε RAW ή DNG ή SuperRaw (φορμά που ανέπτυξε η DxO και στην ουσία συνθέτει μία Raw εικόνα από την λήψη 4 Raw φωτογραφιών) και έχει manual προγράμματα λήψης αλλά και ειδική λειτουργία για selfie φωτογραφίες.

Η DxO ONE έχει μία μικρή OLED οθόνη αφής (δείχνει τις ρυθμίσεις της μηχανής) και δέχεται κάρτες μνήμης microSD. Επιπλέον έχει θύρες USB 2, γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο.

Η DxO One είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο με διαστάσεις 67.5 x 48.85 x 26.25 χιλιοστά και βάρος 108 γραμμάρια. Λειτουργεί με μπαταρία λιθίου (αυτονομία 200 λήψεων) και είναι συμβατή με τα iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Air 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad mini 2, iPad (4η γενιά), με iOS 8 ή νεώτερο.

Αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο στην τιμή των 649 ευρώ (για αρχή θα δίνονται μαζί τα DxO OpticsPro ELITE Edition και το DxO FilmPack ELITE Edition).

dxo-one-1

dxo-one-2

dxo-one-3

dxo-one-5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxO
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!