DxOMark: Το Google Pixel είναι το smartphone με την καλύτερη κάμερα


DxOMark: Το Google Pixel είναι το smartphone με την καλύτερη κάμερα

To Google Pixel είναι το νέο smartphone της Google και αυτή τη φορά η εταιρεία φαίνεται ότι πέτυχε διάνα όσο αφορά την κάμερα του.

Βέβαια το γεγονός ότι το νέο smartphone της Google έχει κατασκευαστεί από την HTC είναι πολύ σημαντικό, καθώς εδώ και καιρό το HTC One ήταν το ένα από τα τρία καλύτερα smartphones όσο αφορά τις φωτογραφικές του δυνατότητες (μαζί με τα Samsung Galaxy S7 Edge και Sony Xperia X Perf.) στην λίστα της DxOMark.

H DxOMark τεστάρησε το Google Pixel και δίνοντας του 89 πόντους το ενθρόνισε ως βασιλιά των smartphones όσο αφορά την κάμερα του.

google-pixel

Στη φωτογραφία κατάφερε να πιάσει 89 πόντους και στο video 88.

google-pixel-1

Ως πλεονεκτήματα του Google Pixel στη λήψη φωτογραφίας αναφέρονται:
– πολύ καλή έκθεση και καλό δυναμικό εύρος σε όλες τις συνθήκες
– πολύ καλή διατήρηση λεπτομερειών σε όλες τις συνθήκες
– καλό white balance σε όλες τις συνθήκες
– ζωντανά και ευχάριστα χρώματα
– γρήγορο και γενικά ακριβές σύστημα αυτόματης εστίασης
– με το flash: ακριβές white balance, καλή έκθεση, καλή διατήρηση λεπτομερειών και ευχάριστα χρώματα

Στα μειονεκτήματα έχουμε μερικές ασυνέχειες του συστήματος αυτόματης εστίασης, μικρές απώλειες στην αποτύπωση χρωμάτων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μικρές αποκλήσεις στην έκθεση και το white balance με τη χρήση flash.

Όσο αφορά τη λήψη video το Google Pixel έχει καλό σταθεροποιητή, ακριβές και γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης, καλή μείωση ψηφιακού θορύβου, καλή λειτουργία της έκθεσης, καλό white balance και καλή αποτύπωση των χρωμάτων.

Στα μειονεκτήματα έχουμε την εμφάνιση σε μερικές περιπτώσεις ελάχιστων θολών πλάνων όταν έχουμε κίνηση, εμφανή μερικές φορές τα φαινόμενα judder και jello και ελάχιστο χρωματικό θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το review του Google Pixel του DxOMark έχει πολλά δείγματα φωτογραφιών με αναλύσεις και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Πως σας φαίνεται το νέο smartphone της Goolge; Θα το επιλέγατε για την κάμερα του;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxOMark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!