DxOMark: Το iPhone 8 Plus έχει την καλύτερη κάμερα σε smartphone, το iPhone 8 ακολουθεί στη δεύτερη θέση


DxOMark: Το iPhone 8 Plus έχει την καλύτερη κάμερα σε smartphone, το iPhone 8 ακολουθεί στη δεύτερη θέση

Η DxOMark, η σελίδα που τεστάρει αισθητήρες μηχανών και κάμερες smartphones τέσταρε και τα νέα Apple iPhone 8.

H DxOMark λέει ότι η κάμερα του νέου iPhone Plus 8 είναι ότι καλύτερο έχει περάσει και έχει τεσταριστεί στα εργαστήρια της.

Αυτό μαρτυράει και το συνολικό σκορ που συγκέντρωσε στα τεστ, δηλαδή οι 94 πόντοι, που το φέρνουν στην πρώτη θέση και πάνω από τα Google Pixel και HTC U11 που είχαν μέχρι τώρα την πρωτιά με 90 πόντους.
Το iPhone 8 Plus στις φωτογραφικές δοκιμασίες έπιασε 96 πόντους, κάνοντας νέο ρεκόρ και γκρεμίζοντας το ρεκόρ των 90 πόντων του Google Pixel, ενώ στη λήψη video με τους 89 πόντους έπιασε σχεδόν την κορυφή, ισοβαθμώντας με το HTC U11 και βρισκόμενο κάτω από το Google Pixel που έχει συγκεντρώσει 91 πόντους.

Μάλιστα στη δεύτερη θέση της κατάταξης στρογγυλοκάθησε το iPhone 8 (η απλή έκδοση), το οποίο έπιασε 92 πόντους.

Στο άρθρο της DxOMark γίνεται λόγος για τις φωτογραφίες του iPhone 8 Plus σε εξωτερικό χώρο, οι οποίες είναι εξαιρετικές σε λεπτομέρεια, χρώμα και έχουν εντυπωσιακό δυναμικό εύρος (βγάζει εξαιρετικές HDR εικόνες), ενώ αποδίδει ακόμα καλύτερα από το iPhone 7 σε συνθήκες που έχουμε πολύ φως.

Το νέο iPhone τα πάει πολύ καλά και σε χαμηλό φωτισμό (αν και σε πολύ χαμηλό φωτισμό έχει την τάση να υποφωτίζει), ενώ εστιάζει και λειτουργεί πολύ καλά και με τη χρήση του flash.

Όπως λέει η DxOMark το iPhone 8 Plus ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε Zoom και Bokeh (θόλωμα φόντου) ξεπερνόντας με ευκολία κάθε άλλο smartphone.

Στη λήψη video το iPhone συμπεριφέρεται πολύ καλά, έχοντας πολύ καλό σταθεροποιητή (μερικές φορές καίει τα πολύ φωτισμένα στοιχεία του κάδρου).

Το σκορ στην αυτόματη εστίαση είναι 74, καθώς το νέο smartphone της Apple είναι πολύ δυνατό και ακριβή σε αυτό τον τομέα, ενώ τα πάει πολύ καλά και στον ψηφιακό θόρυβο στα υψηλά ISO με σκορ 68 (εμφανίζει ορατό θόρυβο σε χαμηλό φωτισμό στη λήψη video).

Αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε και το νέο Apple iPhone X, το οποίο σύμφωνα με την Apple έχει καλύτερες φωτογραφικές δυνατότητες από το iPhone 8.

Διαβάστε το review της DxOMark για το νέο Apple iPhone 8 Plus εδώ.

To review της DxOMark για το iPhone 8 θα το βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!