Edgertronic, videocamera με καταγραφή video στα 17.791 fps για super Slow motion videos


Edgertronic, videocamera με καταγραφή video στα 17.791 fps για super Slow motion videos

Η videocamera Edgertronic είναι δημιουργία των Mike Matter και Juan Pineda και μπορεί να καταγράψει video με 17.791 fps (καρέ το δευτερόλεπτο).
Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανική για super Slow motion videos. Σε σχέση με τις videocameras του είδους η Edgertronic είναι πολύ πιο οικονομική, κοστίζοντας μόλις 5.000 δολάρια. Η μέγιστη ανάλυση της είναι 1280×1024 pixels και δέχεται φακούς της Nikon, F-mount (μέσα στο κουτί της περιλαμβάνετε ο Nikkor 50mm f/1.8).
Στη μέγιστη ανάλυση των 1280×1024 pixels η ταχύτητα της “πιάνει” τα 494 fps, ενώ σε ανάλυση HD 1280×720 pixels καταγράφει με ταχύτητα 701 fps. Για να πιάσει τα 17.791 fps θα πρέπει να ρυθμιστεί η ανάλυση της στα 192×96 pixels.
Στα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά η Edgertronic έχει ISO, από 100 έως 400 για έγχρωμη λήψη και από 400 έως 1600 για ασπρόμαυρη λήψη, δέχεται SD κάρτες μνήμης, αποθηκεύει τα video σε μορφή H.264, ενώ ζυγίζει μόλις 862 γραμμάρια. Έχει 2 υποδοχές USB και μία 10/100 Ethernet (συνδέεται με Η/Υ και ελέγχεται μέσω browser) και έχει ενσωματωμένο ανεμιστηράκι για ψύξη.

Προς το παρόν η Edgertronic, ζητάει χρηματοδότηση μέσω της ιστοσελίδας Kickstarter.

Edgertronic

Edgertronic

Edgertronic

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Slow Motion Video Videocameras

Πηγή:

Κickstarter
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!