Eizo ColorEdge CS240, νέα entry level οθόνη για φωτογράφους


Eizo ColorEdge CS240, νέα entry level οθόνη για φωτογράφους

Πρόκειται για μία οθόνη τεχνολογίας IPS (in-plane switching), ανάλυσης 1920×1200, η οποία καλύπτει το 99% του Adobe RGB χρωματικού χώρου, έχει φωτεινότητα 350 cd/m2, γωνία θέασης 178°, χρόνο απόκρισης 7.7 ms και αντίθεση 1000:1. Επιπλέον με τεχνολογία LED backlight επιτυγχάνεται η μείωση της κατανάλωσης ρεύματος στα 27 watss.
Η Eizo ColorEdge CS240 έρχεται με εργοστασιακό καλιμπράρισμα αλλά μπορούμε μέσω του menu να ρυθμίσουμε τα brightness, gamma και white point και να δημιουργήσουμε το δικό μας ICC προφίλ. Μαζί με την οθόνη δίνεται και το λογισμικό ColorNavigator 6 (Windows και Mac OS), το οποίο συνεργάζεται με τις συσκευές calibration των X-Rite και DataColor για να μπορεί να γίνει η διαδικασία καλιμπραρίσματος της οθόνης με επιτυχία.

H Eizo ColorEdge CS240 μπορεί να ρυθμιστεί σε κλίση προς τα πανω μέχρι 35 μοίρες και προς τα κάτω 5 μοίρες, να περιστραφεί οριζόντια 344 μοίρες και να ρυθμιστεί στην βάση της καθ’ ύψος 13 εκατοστών. Επιπλέον μπορεί να περιστραφεί κάθετα 90 μοίρες για χρήση σε portrait προσανατολισμό. Διαθέτει υποδοχές DisplayPort, HDMI και DVI και τέσσερις θύρες USB (δύο upstream και δύο downstream). Τέλος το βάρος της είναι 8.7.

Με την Eizo ColorEdge CS240 θα δίνεται εγγύηση πέντε ετών. H τιμή και διαθεσιμότητα της αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Eizo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

EIZO
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Παρα πολυ ενδιαφερον αν βγει σε καλη τιμη!Θα επρεπε να εχει γινει κατι τετοιο προ πολλου ηταν αδιανοητο!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!