Enlaps Tikee: Κάμερα για Time Lapse που δουλεύει με ηλιακή ενέργεια για συνεχείς λήψεις


Enlaps Tikee: Κάμερα για Time Lapse που δουλεύει με ηλιακή ενέργεια για συνεχείς λήψεις

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα στη δημιουργία Time Lapse videos μακράς διάρκειας είναι η τροφοδοσία της μηχανής με ενέργεια και η αποθήκευση των δεδομένων.

Τη λύση έρχεται να δώσει η Enlaps Tikee, μία συσκευή που διαθέτει ηλιακό πάνελ για να έχει συνεχώς ενέργεια και την οποία μπορείτε να αφήσετε για όσο χρονικό διάστημα θέλετε σε ένα σημείο, ώστε να καταγράφει Time Lapse εικόνες (η Pro έκδοση έχει ειδική αντικλεπτική τεχνολογία με ανίχνευση της θέσης της), τις οποίες αποθηκεύει σε microSD κάρτα μνήμης μέχρι 128GB.

Αποτελείται από δύο κάμερες με Sony Exmor R αισθητήρα, μεγέθους 1/2.3type, ανάλυσης 16 megapixels και fisheye φακούς που προσφέρουν κάδρο 149 μοιρών ο καθένας (μαζί αποδίδουν κάδρο 220 μοιρών), με μέγιστο διάφραγμα f/2.8.

Είναι αδιάβροχη, έχει αντιολισθητική βάση και υποδοχή τριποδιού, έχει διαστάσεις 18x18x6 εκατοστά και βάρος 850 γραμμάρια και διαθέτει Bluetooth και WiFi για σύνδεση με smartphone και έλεγχο των ρυθμίσεων της.

Επιπλέον η έκδοση Enlaps Tikee Pro προσφέρει GPS, σύνδεση 4G για δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω mobile internet, ενώ αποθηκεύει τις εικόνες και σε RAW αρχεία.

Οι δημιουργοί της Enlaps Tikee έχουν δημιουργήσει και μία ειδική Web εφαρμογή μέσω της οποίας εκτός από τον απομακρυσμένο έλεγχο της συσκευής είναι δυνατή και η επεξεργασία του υλικού για τη δημιουργία των τελικών videos.

Η Enlaps Τikee κατάφερε να λάβει χρηματοδότηση στη πλατφόρμα Indiegogo και αναμένεται όταν βγει στην αγορά να κοστίζει 750 δολάρια, με την έκδοση Pro να πωλείται στα 900 δολάρια.

Θα το βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Enlaps
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!